Повечето изменения в правилата са свързани с бъдещето въвеждане на

...
Повечето изменения в правилата са свързани с бъдещето въвеждане на
Коментари Харесай

Внимание! Огромни Нови Промени В Градския Транспорт В София! Съвършено Нови Правила, Вече Няма Да Дупчим

Повечето промени в разпоредбите са свързани с бъдещето въвеждане на така наречен " билет система " за електронно таксуване и отпадане на хартиения билет. Наред с това обаче се предлага да се отстрани таксуването на багажа. Според в този момент настоящата разпоредба би трябвало да се перфорира билет за всеки куфар, в случай че сборът от дължината, широчината и дълбочината му надвишава 140 сантиметра. Глобата за нетаксуван багаж е що се касае за неточен пасажер - 40 лв.. Това провокира доста разправии сред кондуктори и пасажери.

Най-често санкции отнасят чужденци, които слизат на летището и се качват в метрото, както и хора от провинцията, които не са осведомени с разпоредбите.

Стигало се е и до комични разногласия като да вземем за пример дали колелцата на куфара би трябвало да се включат в смятането на размера му - тъй като без тях той е малко под 140 сантиметра, само че в случай че се прибавят, надвишава лимита. Въпросът с таксуването на багажа беше издигнат около въвеждането на така наречен зелен билет за дни с замърсен въздух.

Той коства едно левче и важи за през целия ден за всички линии на градски превоз. Оказа се обаче че с него не могат да се транспортират куфари. Така се постанова пасажерите да си купуват " зелен билет " за себе си и настрана билетче от 1,60 за багажа. Предлаганите нови правила за прилагане на градския превоз следва да бъдат публично показани идващите седмици, след което да се обсъдят и от общинския съвет.

През пролетта пък се възнамерява да бъде пуснат пробно денонощен градски превоз. Той ще е единствено автобусен. Не се плануват курсове на метрото нощен. Тепърва ще се разисква по какви направления да се движат автобуси, тъй че да бъдат оптимално ефикасни. Такива бяха пуснати пробно преди няколко години, само че ползата към тях бе доста невисок и бяха спрени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР