Повечето хора вероятно не биха предпочели да си пуснат филм

...
Повечето хора вероятно не биха предпочели да си пуснат филм
Коментари Харесай

За любителите на филмите на ужасите - как им помагат

Повечето хора евентуално не биха предпочели да си пуснат филм на ужасите с приятната съботна вечер, сгушени пред тв приемника. Със сигурност този жанр филми не са за всеки, тъй като вместо да ги отпускат, ги напрягат и им работят недобре на нервната система.

Въпреки това филмите на ужасите си имат своите запалени фенове. За тях имаме положителни вести.

Ето и изгодите от гледането на филми на ужасите, или по този начин наречените „ хорър “ филми:

Вдигат адреналина. Онези от вас, които обичат напрежението и интригата, филмите на ужасите са превъзходен избор. Те имат невероятната дарба да подвигат адреналина на човек – ей по този начин, до момента в който си седи с пижамата, завит пред тв приемника. Страхът и напрежението са виновни за това, държат ви на нокти и нащрек от самото начало, което си е вълнуващо прекарване на почитателите.

Очи в очи със страха. Гледането на филми на ужасите ви разрешава да се изправите против най-ужасните си страхове в сигурна, безвредна и следена среда. Все отново вашият мозък не не помни, че не сте участник в протичащото се на екрана, а сте негов наблюдаващ, до момента в който си седите на дивана. Същевременно сходно изправяне против страховете очи в очи ви разрешава да освободите на задръжките и да преживеете същински катарзис.

Истинско развлечение. Все отново почитателите на хорър филмите не се изтезават, тресейки се в смут пред тв приемника, а в действителност (колкото и да е необичайно за някои) се забавляват същински. Този вид филми оферират заплетени сюжети, интриги, мистерии, конспирация до самия край.

Шанс за социализиране. Гледането на филми по принцип е занятие, което може да бъде споделено с околните. Това важи с още по-голяма мощ за филмите на ужасите, тъй като напрежението и страхът, които изпитвате, премесени с неспокойствие и наслаждение, ви сближава с компанията, с която делите дивана вкъщи. Всичко това предизвиква разискването, дебатите и доближаването на феновете.

Невероятно, само че факт: гледането на хорър филми покачва възприятието на емпатия. Според някои психически изследвания, феновете на филми на ужасите завишават възприятието си за емпатия към другите. Преживявайки напрежението от сюжетите, съумяват да разширят кръгозора си и да осмислят в по-голяма степен страстите и прекарванията на другите хора.

Гледането на филми на ужасите може да ви помогне да отслабнете. Този жанр филми влияе освен на душeвността, само че и на организма ви, оказвайки физиологичен резултат върху тялото, предизвиквайки увеличена сърдечна активност, както и ускорение на метаболизма. Учените откриват, че гледането на филми на ужасите може да ви помогне да изгорите цели 200 калории.

Разбира се, несъразмерното гледане на този вид филми може да докара до разстройства в качеството на съня, до сърцетуптене, до нараснали равнища на напрежението, както и да провокира кошмари. Затова не се радвайте прекомерно доста от изгодите, а търсете салдото както във всяко нещо, тъй като и най-полезното, когато стане прекалено, към този момент е нездравословно.  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР