Повечето хора в Германия са щастливи от завръщането на Бундеслигата,

...
Повечето хора в Германия са щастливи от завръщането на Бундеслигата,
Коментари Харесай

Не е време да се говори за титла, коментира шеф на Борусия

Повечето хора в Германия са щастливи от завръщането на Бундеслигата, само че ентусиазмът не е като различен път, изясни спортният шеф на Борусия (Дортмунд) Михаел Цорк. В събота шампионатът се рестартира, а дербито в първия ден е сред “жълто-черните” и районния им противник Шалке 04. Девет кръга преди края Дортмунд е на 4 точки от водача Байерн (Мюнхен).

“Сега не му е времето да се приказва за купа. Всички хора се намират в изключителна ситуация”, съобщи Цорк през днешния ден.

Сблъсъкът на “Сигнал Идуна Парк” ще бъде без последователи.

“Засега желаеме единствено да спечелим мача в събота, а всичко друго идва по-късно - продължи шефът на вестфалци. - Феновете би трябвало да гледат дербито у дома. Болят ни сърцата, че ще сме пред празни трибуни, само че е доста значимо да подновим шампионата и да го приключим по-късно. За всички футболисти е мъчно. Но откакто беше оповестена датата за рестарта, се видя покачване на настроението измежду тях. Оставам с усещане, че те са щастливи, че отново ще могат да играят.”

Босът призна, че клубът трансформира напълно държанието си на трансферния пазар поради рецесията. “Икономическите последици ще бъдат големи. Много е мъчно да се планува какво ще стане, само че сигурно тази година няма да има взрив от наша страна във връзка с нови футболисти. Засега се въздържаме и обмисляме по какъв начин да ограничим разноските занапред”, приключи някогашният халф.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР