Повечето хора у нас възприемат отминалите избори като по-скоро честни.

...
Повечето хора у нас възприемат отминалите избори като по-скоро честни.
Коментари Харесай

Галъп изчисли, че средно за 67 лв. се е купувал глас на местния вот

Повечето хора у нас възприемат отминалите избори като по-скоро почтени. В по-големите обитаеми места вотът е бил по-скоро свободен и политически, до момента в който в по-малките – може би по-зависим. Средната цена на платен глас е била 67 лева

Това демонстрират резултатите от експресен телефонен сондаж, част от самостоятелната стратегия на " Галъп интернешънъл ", извършен сред 14 и 19 ноември измежду 806 души. При подобен вид изследвания се следи склонността към партиен вид отговори. Привържениците на спечелилата партия са склонни в по-голяма степен да споделят, че изборите са били почтени.

За болшинството от запитаните изборите в тяхната община са били по-скоро почтени. На въпроса " Според Вас, във Вашата община почтени ли бяха извършените неотдавна локални избори? " общо 55% от запитаните са дали позитивен отговор. 43% споделят твърдо " да ", а 12% – " по-скоро да ". За 38% от участвалите в изследването изборите не са били или по-скоро не са били почтени - надлежно 27% и 11 на 100. Останалите 7% не могат да преценяват.

В София общо 52% от запитаните считат, че изборите са били почтени или по-скоро почтени – против 32%, които считат, че изборите в София са били по-скоро нечестни или напълно нечестни. В останалите регионални центрове делът на уверените в честността на изборите е 56%, a на тези, които считат, че изборите в тяхната община не са били почтени - 37%.

Така и в София, и в останалите регионални центрове делът на по-скоро вярващите в честността на изборите надвишава този на скептиците с към 20 процентни пункта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР