Повечето хора са запознати с историята и предисторията на Coca-Cola,

...
Повечето хора са запознати с историята и предисторията на Coca-Cola,
Коментари Харесай

Хората тепърва научават тъмната история на Fanta и защо е била първоначално изобретена

Повечето хора са осведомени с историята и предисторията на Coca-Cola, само че мнозина занапред научават тъмната и сложна история на Fanta, острата газирана напитка, за която евентуално в никакъв случай не сте се замисляли.

Fanta е основана от Coca-Cola, американска компания, тъкмо в сърцето на нацистка Германия по време на Втората международна война. Родена на върха на Третия райх, тази нова газирана напитка се трансформира в знак на национална горделивост и на нея се любуваха всички, от домакини до висши нацистки чиновници.

Напитката трябваше да бъде с плодов усет, само че заради на лимитирани запаси по време на войната, това не беше напълно правилно. Съставките му надалеч не бяха вкусни: останки от ябълкови нишки, каша от преси за сайдер и суроватка, непряк артикул от производството на сирене.

„ [Fanta] беше направена от остатъците от остатъците “, споделя Марк Пендърграст, създател на For God, Country и Coca-Cola, „ Не си представям, че беше доста добър на усет. “ Coca-Cola беше в Германия от бли...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР