Повечето хора по света вярват, че светът е по-опасно място

...
Повечето хора по света вярват, че светът е по-опасно място
Коментари Харесай

Светът е по-опасно място в сравнение с преди 2 г.

Повечето хора по света имат вяра, че светът е по-опасно място през днешния ден спрямо преди две години. Хората са обезпокоени от политически стимулираното принуждение и угрозата от потребление на оръжия за всеобщо поразяване.

Това демонстрира изследване на Фондация " Глобални провокации ", представено от " Ройтерс ".

Периодът съответствува с президенството на Доналд Тръмп. Конфликтът, нуклеарните или химическите оръжия се възприемат като по-големи опасности спрямо растежа на популацията и климатичните промени.

60% от интервюираните споделят, че заплахата е повишена.

Резултатите от проучването са оповестени преди срещата на върха на НАТО в Брюксел, която ще се организира през днешния ден и на следващия ден.

" Ясно е, че актуалните системи на международно съдействие повече не карат хората да се усещат в сигурност ", разгласи Матс Андерсън, заместник-председател на фондацията.

Андерсън разясни, че напрежението сред НАТО и Русия, продължаващите спорове в Сирия, Йемен и Украйна, нуклеарното напрежение с КНДР и Иран карат хората да се усещат под опасност.

Друго изследване на фондацията след срещата сред водача на КНДР Ким Чен-ун и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкрива, че хората като цяло не са се успокоили.

По-малко от 1/3 от близо 5 000 респонденти дават отговор, че са по-малко обезпокоени от заплахата да бъдат употребявани оръжия за всеобщо поразяване.

Според специалисти има все по-голяма възможност от война, защото неустойчивостта постоянно е предвестител на спорове.

Нагласите се базират на отговорите на повече от 10 000 души в 10 страни, които са интервюирани от организация ComRes през април тази година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР