Повечето хора мислят, че светът е по-опасен днес, отколкото беше

...
Повечето хора мислят, че светът е по-опасен днес, отколкото беше
Коментари Харесай

Повечето хора намират света за по-опасен днес, отколкото преди две години

Повечето хора мислят, че светът е по-опасен през днешния ден, в сравнение с беше преди две години, като в същото време нарастват страховете от политически стимулирано принуждение и от оръжия за всеобщо поразяване. Това са изводите в допитване на Фондация Глобални провокации, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В проучването 6 от 10 интервюирани споделят, че заплахите са се нараснали, като споровете и нуклеарните или химическите оръжия се възприемат като опасности, против които по-неотложно би трябвало да се работи, в сравнение с растежа на популацията или климатичните промени.

Резултатите от изследването бяха оповестени сега, в който водачите на НАТО се събират за срещата си на върха. Конфликтите в Сирия, Йемен и Украйна, напрежението със Северна Корея и Иран поради нуклеарните им упоритости, бурните връзки на НАТО и Русия карат хората да се усещат все по-несигурни.

Допитването се основава на отговорите на над 10 000 души в 10 страни. Те са интервюирани през април от компанията КомРес.

Фондация Глобални провокации предизвиква полемиките по най-големите закани за човечеството, които биха могли да унищожат над 10 % от популацията. Дискусиите се водят за намиране на решение на тези закани.

" Войната наподобява по-вероятна ", споделя Патрисия Луис, шеф по въпросите на интернационалната сигурност в мозъчния концерн Чатъм хаус. " Имаме много огромна неустойчивост, която е неведнъж предходник на войни ", прибавя тя, разяснявайки резултатите от изследването.

" Две огромни сили внасят ужас в открития ред. Ние сме очевидци на инвазия на Украйна от Русия и виждаме по какъв начин Съединени американски щати стартира комерсиална война, скъсвайки споразуменията, към които ние останалите се опитваме да се придържаме ", прибавя анализаторка
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР