Повечето хора изслушват докрай публичните речи, но преценяват още в

...
Повечето хора изслушват докрай публичните речи, но преценяват още в
Коментари Харесай

Правилото на първите 5 секунди

Повечето хора изслушват до дъно обществените речи, само че преценят още в първия миг дали да се доверят на индивида, който приказва. Решават не поради това, което чуват, а поради това, което виждат.

Вероятно това изказване ви се коства необичайно, само че чуйте: В първите 5 секунди излиза наяве по какъв начин публиката ще одобри думите на оратора.

Учени са правили опити с професори, които по-късно са били оценени от студентите. След като са записали всички лекции на съответния учител, и са следили записите деликатно, откривателите са достигнали до формула , която планува по какъв начин студентите ще го оценят: в първите 5 секунди хората вземат решение с очите си. Заключенията им се оказват изненадващо правилни, описаха създателите в Marketing.About.

Първоначално откривателите са прегледали първия месец от лекциите на професора, чийто резултат от речите са следили. След това първата му лекция и след това няколко пъти първите 10 минути от нея. Накрая са прегледали прецизно петте секунди първоначално и се е оказало, че от тях зависи по-нататъшната реакция на публиката.

Освен това разнообразни учени са следили записи от изявленията за работа и с триумф посредством същата формула са отгатвали дали претендентът ще бъде назначен още от първите 5 секунди от речта му.

В политиката правилото, че хората чуват с очите си е било приложено за първи път в телевизионния спор сред американските кандидат-президенти Кенеди и Никсън. Хората, които са слушали дебата по радиото са били уверени, че Никсън ще завоюва. Другите, които са следили „ движеща се картина “ в синхрон с думите на дребния екран са били сигурни, че президент ще е Кенеди.

Каква е тайната на първите 5?

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР