Повечето хора чувстват неудобство да комуникират с хората с увреждания,

...
Повечето хора чувстват неудобство да комуникират с хората с увреждания,
Коментари Харесай

Незрящ студент: Някой сигурно плаща на хората, които нападат протестиращите майки

Повечето хора усещат стеснение да споделят с хората с увреждания, това е заложено още от деца, сподели в предаването "120 минути " по БТВ незрящият студент по Българска лингвистика Кристиян Григоров.

Протестът на майките с увреждания е доста значима тематика. Онова, което не са виждали зрящите, стартират да го виждат – че има проблем и той става все по-голям. Радвам се на смелостта на тези дами, които показаха митинга си, когато чашата преля, съобщи Григоров.

В отговор на въпрос той сподели, че в случай че е бил на мястото на зам.-министър Росица Димитрова на форума в Ню Йорк, е щял да каже, че в системата има доста проблеми. Да приказваме с витиевати изявления за да спестим истината, няма смисъл, уточни Кристиян.

И двамата ми родители работят и към този момент аз съм материално обезпечен, само че в случай че не е по този начин, би ми било доста мъчно с 300-те лв. инвалидна пенсия. Балансът да получаваш полагемото си от страната и да реализираш своите качества, доколкото е допустимо, е най-хубавото решение за хората с увреждания, акцентира младежът.

По думите му някой може би заплаща на хора като президента на КТ "Подкрепа " Пламен Димитров, с цел да приказват против протестиращите майки на деца с увреждания. По този метод се отклонява вниманието и се снема отговорността от политиците, с цел да не приказват те по тематиката. Помним по какъв начин министър председателят Борисов първо сподели, че плакал за майка на дете с увреждане, след това сподели да му се махат от главата – нито едното, нито другото е съответна реакция в тази ситуация, съобщи Кристиян Григоров.

Национално показаните организации имат огромни бюджети, а неправителствените организации разчитат единствено на стопанска активност и на финансиране от външни организации. Голяма нелепост беше от страна на национално показаните организации да акцентират външното финансиране на неправителствените организации. Майките са доста гневни, доста недоволни от системата и имат право. Добре е обаче да обединят напъните си в посока основаване на пакет от закони, който би осмислил тяхното седене пред Народното събрание, сподели още студентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР