Повечето гранични пунктове по границите на страната ни не са

...
Повечето гранични пунктове по границите на страната ни не са
Коментари Харесай

Хаос при покупката на електронни винетки

Повечето гранични пунктове по границите на страната ни не са оборудвани с работещи терминали за закупуването на електронни винетки. Пунктовете, които са оборудвани с терминали за пазаруване на е-винетка, са единични. Това основава огромни неприятности на водачите, които влизат в България.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина " на влизане в страната от Сърбия терминал няма. Всички българи и чужденци, които влизат и желаят да пътуват по родните пътища и които няма годни винетки, би трябвало да пътуват нелегално. По първични данни на границата ни с Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " към този момент има работещ терминал за цифрови винетки. На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Лесово " също имало работеща машина, само че тя не била обвързвана. На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Малко Търново " терминал към момента не е доставен, оповестява bTV.

Подобни проблеми имало и на други гранични пунктове в страната, да вземем за пример "Дунав мост " - Русе. Междувременно чужденците, които влизат у нас, всеобщо не знаят, че има проблем със системата за таксуване. От Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ) изясняват, че устройствата за закупуване на електронни винетки на граничен пункт "Дунав мост " ще бъдат доставени до края на седмицата.

В последните дни жители се оплакаха, че не могат да закупят електронен стикер, купили са два за един автомобил или не са съумели да потвърдят прекосяването си от хартиена към електронна винетка. От АПИ не отхвърлиха, че са вероятни неточности, защото системата е нова.

Засега уеб сайтът за електронни винетки работи обикновено.

Електронните винетки влязоха в действие от 1 януари. Само в този ден са продадени над 5 хиляди броя за към 380 хиляди лв.. Те могат да се купят посредством терминал за самотаксуване, мобилното приложение, интернет страницата bgtoll.bg или посредством разпространителската мрежа. Цените остават непроменени - за леките коли годишната коства 97 лева, тримесечната - 54 лева, месечната - 30 лева, а седмичната - 15 лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР