Повечето граждани са дисциплинирани, но има и някои изключенияЮжна Корея

...
Повечето граждани са дисциплинирани, но има и някои изключенияЮжна Корея
Коментари Харесай

Южна Корея обмисля е-гривни за хората в карантина

Повечето жители са дисциплинирани, само че има и някои изключения

Южна Корея към този момент се оправя доста добре с пандемията Covid-19
(снимка: CC0 Public Domain)

Властите в Южна Корея обмислят наложително да слагат електронни гривни на карантинирани лица, заради пандемията от ковид. Досега сходна фрапантна мярка изискваше правосъдно решение.

Разглеждат се и различни решения, само че в случай че обстановката с разпространяването на ковид не се усъвършенства, управляващите в страната може да прибягнат до крайни ограничения, заяви ZDNet.

Повечето от хората, които са в карантина, следват наредбите, само че има някои нарушавания. „ След спомагателни полемики ще използван най-ефективната мярка ”, споделят от Министерството на здравеопазването и благосъстоянието.

Правителството е наясно със „ мощните отрицателни последствия от потреблението на електронни гривни ” и ще внимава при избора на тази мярка, прецизира източникът от министерството.

По данни от понеделник, 46 566 души в Южна Корея са сложени под карантина за период от две седмици, от които 36 424 неотдавна са пристигнали от чужбина. Всички те би трябвало да изтеглят особено приложение на Министерство на здравеопазването и постоянно да удостоверяват своето местонахождение и положение.
още по тематиката
Установено е, че 75 души са нарушили карантината, а против 6-ма полицията е почнала каузи за нарушение на законите в страната. Очаква се през идващите дни броят на карантинираните да нарасне до 90 000.

В допълнение към електронните гривни, държавното управление на Южна Корея обмисля и други насилствени ограничения, като увеличение на честотата на постоянните позвънявания до карантинираните, както и образуване на инцидентни визити.

Оправдани ли са сходни сурови ограничения като слагането на електронни гривни? Практиката на към този момент строгите карантинни ограничения в страната демонстрира, че в името на здравето на нацията може да се стигне надалеч в ограничението на свободата на жителите.

Към момента в Южна Корея са регистрирани единствено 10 331 случая на коронавирусна зараза. В същото време са тествани 477 304 души за съществуване на вируса. От затруднения на заболяването са починали 192 души.

Тези данни са несравними с мащаба на бедствието в страни като Китай, Европа и Съединени американски щати. Предполага се, че незабавният отговор на нарушителите на карантината ще помогне още повече за понижаване на броя на инфектираните и на смъртните случаи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР