Повечето граждани на САЩ подкрепят протестите в цялата страна заради

...
Повечето граждани на САЩ подкрепят протестите в цялата страна заради
Коментари Харесай

Проучване на Reuters сочи, че Тръмп губи подкрепа, анализатор обаче го вижда пак като президент

Повечето жители на Съединени американски щати поддържат митингите в цялата страна поради убийството на афроамериканеца Джордж Флойд и се опълчват на отговора на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Това сочи изследване, извършено от Ройтерс и Ипсос (Reuters и Ipsos), съобщи БГНЕС.
В анкетата, извършена през последните два дни, 64% от възрастните американци декларират, че " симпатизират на хората, които сега стачкуват “, 27% са декларирали, че не поддържат демонстрацията, а 9% - че не желаят да разясняват.
Повече от 55% от интервюираните декларират, че не поддържат политиката на Тръмп да предотврати митингите, като 40% декларират, че са изрично срещу решенията на Тръмп по отношение на демонстрациите.
Една трета от интервюираните споделят, че са съгласни с позицията на Тръмп във връзка с митингите.
На този декор Надя Браун, доцент във Факултета по политически науки и афроамерикански проучвания към университета " Пардю " твърди, че възможностите на Доналд Тръмп да бъде избран отново през ноември тази година се усилват заради митингите и безредиците, обхванали страната.
" Мисля, че има огромен късмет за победа. Ако ме бяхте попитали за това преди гибелта на Джордж Флойд, бих му дала по-малък късмет поради това по какъв начин реагира на пандемията COVID-19 ", сподели Браун в изявление за РИА Новости.
Сега, по нейните думи, на фона на вълненията, броят на тези, които споделят метода на Тръмп, нараства, макар че преди този момент " не са били във екстаз от него ".
Браун сподели, че " чисто математически " претендентът на демократите Джо Байдън не би могъл да завоюва изборите без поддръжката на афроамериканските гласоподаватели. " Байдън би трябвало да излезе и изрично да поддържа протестиращите ", сигурна е Браун. Освен това, съгласно нея, Байдън би трябвало да акцентира на връзката си с Барак Обама, както и да назначи афроамериканец за вицепрезидент.
" Мисля, че ще забележим по-силни конфликти с органите на реда и Националната армия, преди обстановката да се усъвършенства ", споделя Браун.
Цветнокожото население на Съединените щати, което съставлява не повече от 20% от популацията на страната, обичайно поддържа демократите. Има обаче такива, които гласоподават за републиканците и за Тръмп. Голям скандал провокира през май безразсъдното послание на Байдън към афроамериканците: " Ако не гласувате за мен, не сте черни ". За това той трябваше да се извини по-късно.
Във вторник на фона на безредиците американският президентски консултант Келиан Конуей призна, че в страната има " институционален расизъм " и няма тъждество за всички хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР