Повечето геймъри не се притесняват от кибератаките срещу техните акаунти(снимка:

...
Повечето геймъри не се притесняват от кибератаките срещу техните акаунти(снимка:
Коментари Харесай

Гейминг секторът подложен на милиарди кибератаки


Повечето геймъри не се тормозят от хакерските атаки против техните сметки
(снимка: CC0 Public Domain)

Геймърите и фирмите в игралната промишленост са били подложени на повече от 10 милиарда хакерски атаки за две години – в интервала от юни 2018 година до юни 2020 година, съгласно отчет за сигурността на интернет, направен от компанията Akamai.

Общо за обсъждания интервал са регистрирани над 100 милиарда офанзиви, целящи пробив на сметки. От тях почти 10 милиарда са били ориентирани към геймърската промишленост.

Различните уеб приложения са изключително известна цел на киберпрестъпниците. Според оповестените данни, през отчетния интервал са осъществени 152 милиона офанзиви против уеб приложения, свързани с игралната промишленост, а като цяло са регистрирани 10,6 милиарда такива офанзиви.
още по тематиката
Повечето от офанзивите против уеб приложения са свързани с SQL и PHP инжектиране. Ако бъдат сполучливи, тези офанзиви разрешават достъп до потребителски идентификационни данни и друга информация, съхранявана на сървърите за игри.

Дори в региона на видеоигрите постоянно биват засичани офанзиви за отвод на услуга (DDoS). Между юли 2019 година и юни 2020 година повече от 3000 от общо 5600 неповторими DDoS офанзиви, които Akamai е записала, са били ориентирани към геймърския бранш, което го прави най-голямата цел за сходни акции.

Пандемията COVID-19 също е съдействала за увеличение на броя на офанзивите в игралния сегмент, се акцентира още в отчета.

Много геймъри не демонстрират сериозна угриженост по отношение на актуалната обстановка. Съгласно данните, 55% от геймърите са признали, че сметките им са били хакнати най-малко един път, само че единствено 20% от тях са съществено обезпокоени от това.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР