Повечето европейци вярват, че Европейският съюз най-вероятно ще се разпадне

...
Повечето европейци вярват, че Европейският съюз най-вероятно ще се разпадне
Коментари Харесай

ЕС се разпада до 20 г., вярват повечето европейци

Повечето европейци имат вяра, че Европейският съюз най-вероятно ще се разпадне в границите на едно потомство , макар че поддръжката за Общността доближи връх, невъобразим от повече от 25 година, написа " Гардиън ".

В Германия, Франция, Белгия, Италия, Холандия, Австрия, Словакия, Румъния, Гърция, Чехия и Полша болшинството от интервюираните са на мнение, че раздробяване на Европейски Съюз е " реалистична опция " през идващите 10-20 година

Проучването, поръчано от Европейския съвет за външна политика, демонстрира, че 58% от хората във Франция имат вяра, че Европейски Съюз е доста евентуално или евентуално да не съществува до 20 година Пред Франция е единствено Словакия, където 66% споделят тази позиция.

От 14-те страни (повече от 70% от местата в Европейския парламент), които са интервюирани от YouGov, единствено в Швеция (44%), Дания (41%) и Испания (40%) по-малко от 50% предвиждат завършек на Общността.

Всеки трима на 10 души споделят, че спор измежду страните членки на Европейски Съюз е реалистична опция . 1/3 от интервюираните във Франция и Полша имат вяра, че може да избухне война в Общността.

Европейците също се обезпокоени за неуверения разцвет. Проучването е открило, че единствено 1/3 от германците и ¼ от италианците и французите имат пари в края на месеца за несъществени разноски като ваканции и първокласни артикули.

В Европа ¾ мислят, че политиката е разрушена на национално и на европейско равнище . Във Франция единствено 15% са на мнение, че политическата система работи добре.

Сондажът разкрива още, че съвсем 92% от интервюираните считат, че ще изгубят, в случай че Европейски Съюз се разпадне.

Иначе поддръжката за еврочленството е на най-високото си равнище от 1983 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР