Повечето европейски потребители са готови да променят навиците си в

...
Повечето европейски потребители са готови да променят навиците си в
Коментари Харесай

Европейците готови да променят хранителните си навици в полза на околната среда

Повечето европейски консуматори са подготвени да трансформират навиците си в интерес на по-устойчиво хранене, само че цената и лимитираният избор забавят сходно развиване. Това сочи настоящо изследване на Европейската организация за отбрана на потребителите (BEUC). Повече от половината от интервюираните показват, че опазването на околната среда въздейства на питателните им привички (частично - 42,6 % или доста 16,6 процента), съгласно изследването, представено от интернационалните осведомителни организации. То е направено в 11 страни от Европейски Съюз с извадка от към 1000 души.
Грижата за опазването на природата е изключително значима за италианските, португалските, испанските, австрийските и словенските консуматори и по-малко за Белгия, Литва, Нидерландия и Словакия, които са другите целеви страни наред с Гърция и Германия. Въпреки че имат предпочитание за смяна, потребителите към момента са склонни да подценяват въздействието на питателните си привички върху околната среда, написа Българска телеграфна агенция.
Над 63 % от интервюираните не са съгласни с изказванието, че това, с което те се хранят, има негативно въздействие върху околната среда, а по-малко от половината - 48 % са на мнение, че питателните привички имат толкоз огромно въздействие, колкото има и потреблението на автомобил.
Според Европейска комисия потреблението на храни в действителност е главният източник на негативни въздействия върху околната среда, генерирани от европейските семейства, следвани от жилищата (най-вече отоплението) и подвижността (преди всичко използването на персонални автомобили), напомня отчетът. За по-голямата част от потребителите главната спънка за смяната е цената, само че и неналичието на знания, по-ясна информация и ограничавания избор.

Проучването изследва и потреблението на алено месо в Европейски Съюз . Всеки трети консуматор измежду интервюираните твърди, че е подготвен да понижи потреблението на месо, като се изключи жителите на Италия, единствената от 11-те страни в изследването, в която делът на тези, които желаят да понижат потреблението на месо (45,1 процента) надвишава броя на хората, които не са склонни да го създадат (26 процента). Над 40 % от интервюираните удостоверяват, че са положили изпитание да спрат потреблението на алено месо (6,2 процента) или да я понижат (35,4 процента), сочи изследването на Европейската организация за отбрана на потребителите. Най-склонни са да го създадат са в Италия, Португалия, Австрия и Испания, до момента в който в Литва, Гърция, Словакия и Словения не демонстрират особена ненаситност за това. Проучването е направено през есента на 2019 година и не взема под внимание въздействието на рецесията с ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР