Повечето допълнителни пари в проекта на бюджет за 2018 г.

...
Повечето допълнителни пари в проекта на бюджет за 2018 г.
Коментари Харесай

Менда Стоянова за бюджета: Пицата е обилно поръсена с пармезан

Повечето спомагателни пари в плана на бюджет за 2018 година са за нарастване на приходите. Това сподели в утринния блок на БТВ ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова.

Бюджетът е много по-социален от всички до момента. Това е по този начин, зашщото стопанската система върви и страната може да си го разреши, добави тя.

Попитана, в случай че си напомним думите на някогашния финансов министър Симеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 година в София. Завършил е... към профила, който съпостави бюджета с постна пица, какво ще има в пицата тази година, Стоянова отговори: "Ако не слагаме луканка, ще сложим щедро пармезан ".

Важно е, че основата е налице – растежът на Брутният вътрешен продукт, растежът на стопанската система. Бюджетът не ражда самичък доходи, с цел да ги разпределя, той е просто един преразпределителен механизъм, съобщи шефката на бюджетната комисия.

По думите й повишението на минималната заплата е напън изпод да се покачат и заплатите в частния бранш.

Минималната пенсия би трябвало да е такава, каквато демонстрира формулата. Смисълът е да внесеш осигуровки и след време да получиш съответна на импортираните осигуровки пенсия, уточни Менда Стоянова.

По думите й предложенията на Българска социалистическа партия за различен бюджет са смешни и популистки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР