Повечето деца на възраст от 8 до 13 години прекарват

...
Повечето деца на възраст от 8 до 13 години прекарват
Коментари Харесай

Те започнаха да работят преди 15-ата си година и сега са милиардери

Повечето деца на възраст от 8 до 13 години прекарват дните си, карайки колело, играейки видео игри и заобикаляйки писането на домашните. Рей Далио, Бил Гейтс и Джак Дорси не са били като тях.

Тези трима милиардери са почнали да построяват своята кариера още преди да навършат 15 години. Далио счита, че точно това е ключът към финансовия им триумф по-късно през годините, написа CNBC.

В неотдавнашен епизод на подкаста “Armchair Expert”, воден от артиста Дакс Шепърд, милиардерът споделя, че неговата кариерна траектория - и тези на Гейтс и Дорси, е предопределена, когато се научава да се ориентира на фондовия пазар на 12-годишна възраст. Това го дарило с наивна убеденост. Още повече, че тогава мозъкът му обработвал информацията по доста по-различен метод.

Тогава мислиш по-различно - предтийнейджърски. Учиш по по-различен метод. Преживяванията ти имат по-голям резултат. Можеш да учиш по метод, по който не можеш по-късно, добавя той.

Има научна аргументация на теорията на Далио.

Изследване от 2018 година, извършено от учени от MIT, откри, че децата под 10-годишна възраст по-лесно овладяват език и граматическите умения.

Каква е повода за това, няма пояснение, прецизират учените.

И при Гейтс, Дорси и Далио забавните в юношеските години са ги отвели до сполучлив професионален живот. Ето по какъв начин се развиват през годините техните увлечения.

Рей Далио се среща с фондовия пазар на 12 години

През 60-те години на XX в. 12-годишният Далио носи стиковете на голф игрище в Лонг Айлънд, Ню Йорк. Той чува да се приказва за фондовия пазар и взема решение да влага своята заплата като носач на стикове. Няма и концепция в какво се забърква.

Тогава Далио избира да влага в Northeast Airlines, която се слива в Delta Air Lines през 1972 година Обяснява решението си по този начин - тъй като това е „ единствената компания, за чийто акции съм чувал, че продават за по-малко от 5 $ за брой “.

Като резултат изцяло инцидентно утроява инвестицията си. Докато приключва гимназията, е натрупал портфейл от акции на стойност хиляди долари.

Беше толкоз неуместно и късметлийско, споделя Далио.

Бил Гейтс стартира да написа компютърни стратегии на 13 години

Гейтс се научава да написа програмен продукт, до момента в който е в гимназията. Той и съученикът му Пол Алън основават автоматизирана система за обмисляне на часовете за тяхното подготвително учебно заведение.

През 1993 година споделя, че рано се е научил да съумява и да се проваля в писането на компютърен код. Това му е дало опция да се опитва в неща, в които е добър и се интересува, само че не би могъл да прави в час.

Самопознанието в ранна възраст е ужасно, защото развива чувство за самонадеяност и еднаквост, споделя той.

Заедно Гейтс и Алън започват Microsoft през 1975 година Гейтс беше основен изпълнителен шеф на компанията до 2000 година Към днешна дата компанията има пазарна капитализация от 1.85 трилиона $.

Джак Дорси стартира да програмира, преди да стане младеж

Дорси е заинтересован от разглобяването на разнообразни неща още в ранна възраст. Баща му, инженер по обучение, имал навика да носи част от работата си у дома.

Интересът му към програмирането пламва, когато татко му донася компютър.

И като младеж, споделя той в предаването "60 минути " по CBS, ползата ми се разпростираше върху стратегиите, които задават направления на транспортни средства като таксита, куриери и Медицински служби за незабавна помощ.

Прекарвах време в слушане на словесните кодове, употребявани от незабавните служби на полицейските скенери. Кратките обмени, които предаваха местоположението на транспортните средства и интензивността на водачите, в последна сметка въодушевиха Twitter, споделя Дорси. Той е съосновател на Twitter през 2006 година и ръководи компанията до 2008 година, по-късно още веднъж от 2015 до 2021 година

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР