Повечето държави от ЕС ще премахнат ограниченията за пресичане на

...
Повечето държави от ЕС ще премахнат ограниченията за пресичане на
Коментари Харесай

Епидемията в Европа: Повечето граници отварят на 15 юни, останалите от 1 юли

Повечето страни от Европейски Съюз ще отстранен рестриктивните мерки за секване на вътрешните граници до 15 юни, а останалите - до края на месеца. Това заяви Терезия Грас от Министерство на вътрешните работи на Хърватия като представител на председателството на Съвета на Европейски Съюз след днешната видеоконференция на европейските вътрешни министри.

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон добави, представена от Българска телеграфна агенция, че се чака от началото на юли да се пристъпи към последователно отваряне на външните граници на Европейски Съюз за несъществени пътувания. Тя настоя страните от Европейски Съюз да не дискриминират на границата пасажерите съгласно тяхната народност.

Йохансон добави, че идната седмица Европейската комисия ще предложи външните граници да останат затворени до края на юни, защото съгласно настоящото решение рестриктивните мерки биха отпаднали в средата на месеца. Тя разясни, че няколко страни са настояли за краткосрочно удължение на тези ограничавания.

Испания ще стартира да отваря границите си за непознати туристи от 1 юли, сподели през днешния ден говорителката на държавното управление Мария Хесус Монтеро, представена от Ройтерс. Новината идва ден откакто министърът на туризма Рейес Марото сподели, че границите ще бъдат отворени на 22 юни, само че по-късно министерството опроверга изказването, предизвиквайки известно комплициране, както и рецензии от прилежаща Португалия.

Ограничителните карантинни ограничения, свързани с ковид, в тежко засегнатите Мадрид и Барселона ще бъдат облекчени в допълнение идната седмица, съобщи испанският здравен министър Салвадор Ия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР