Повечето британци смятат, че Обединеното кралство се справя по-зле в

...
Повечето британци смятат, че Обединеното кралство се справя по-зле в
Коментари Харесай

В UK вярват, че само САЩ се справят по-зле с Covid-19 от Великобритания

Повечето британци считат, че Обединеното кралство се оправя по-зле в рецесията с ковид от Италия, Испания или Франция, демонстрира ново изследване, поръчано от вестник „ Observer “, което съставлява смяна на публичното мнение отпреди две седмици.
Данните демонстрират, че интервюираните считат, че само Съединените щати имат по-лоша политика във връзка с пандемията, цитира изследването БНР.
Преди две седмици сходно изследване сподели, че хората са на мнение, че Англия се оправя по-добре от Италия и Испания. Днес обаче, откакто през седмицата Обединеното кралство излезе отпред в Европа по смъртни случаи на Covid-19, интервюираните към този момент са на друго мнение.
Макар и министрите непрекъснато да повтарят, че е мъчно да се вършат съпоставения с другите страни, наподобява броят на жертвите е повлиял за смяната в публичното мнение за успеваемостта на английския отговор на пандемията, написа „ Observer “.
Що се отнася до упованията от понеделник карантината да бъде облекчена, към момента огромното болшинство е внимателно по въпроса за отваряне на общeствени места.
Само към 8% от интервюираните считат, че учебните заведения, офисите и по-малките магазини би трябвало да отворят неотложно.
Очаква се довечера премиер-министъра на Англия Борис Джонсън да даде нови разпоредби за режима в страната поради пандемията, оповестява BBC. Развитието на COVID-19 към този момент ще се следи с предупредителна система, която да наблюдава разпространяването на вируса.
Системата ще класифицира равнището на опасност от ковид в канара от едно до пет и ще се поправя съгласно данните.
Предстои Борис Джонсън да се обърне към нацията в ефирен адрес, с най-нова информация за напредъка в облекчение на изключителните ограничения.
Очаква се министър председателят да издигне нов девиз: „ Бъдете нащрек, контролирайте вируса и спасете човешки живот “.
Не се чака да уточни дати, когато рестриктивните мерки, оповестени за първи път на 23 март, могат да се трансформират.
Новата система ще се ползва единствено за Англия, само че държавното управление работи с останалите администрации в другите елементи на Обединеното кралство, до момента в който създават свои лични.
Предупредителната системата – с равнища, вариращи от зелено (ниво първо) до алено (ниво пет) - ще бъде сходна на тази, употребена за информиране на обществеността за равнището на терористична опасност.
Очаква се Борис Джонсън да каже, че Англия сега е в четвърто равнище, само че минава към трето.
Предупредителният инструмент - който ще се ползва от нов „ взаимен център за биологична сигурност “ - също ще отразява опасността от вируси в разнообразни елементи на страната, което значи, че равнището на опасността в един град може да се разграничава доста от това в различен.
Това би могло да осведоми локалните управляващи за изменение на рестриктивните мерки в Англия.
Заседание на държавния комитет за изключителни обстановки „ Кобра “, включващ кабинета, делегираните народи и кмета на Лондон, ще се организира преди телевизионното послание на Борис Джонсън в неделя вечерта, като проектите ще бъдат показани пред Народното събрание в понеделник.
Премиерът е подготвен да предизвести нацията, че Англия навлиза в най-опасната фаза на борбата против вируса, оповестява " The Sun " в неделя, представен от БГНЕС.
Говорейки преди обръщението си, той е споделил: „ Вече сме минали пика, само че ще би трябвало да работим още по-усилено, с цел да бъде всяка стъпка вярна “.
„ Алпинистите постоянно споделят, че слизането от върха е най-опасно. Тогава може да бъдете прекомерно уверени и да сгрешите “.
" Имате доста малко варианти при изкачването нагоре - само че при спускането би трябвало да сте сигурни, че не бягате прекомерно бързо, загубвате надзор и се спъвате. "
В събота министърът на превоза Грант Шапс предизвести, че държавното управление ще подходи с " извънредно внимание " при унищожаване на изключителните ограничения.
Изказвайки се на ежедневната конференция за ковид, той сподели, че прекосяването оттатък Covid-19 няма да бъде „ единствен скок към свободата “ и даде обещание 250 милиона паунда за възстановяване на инфраструктурата за колоездачи и пешеходци в Англия през идващите седмици.
Министър Шапс също отхвърли да удостовери дали ще бъде въведена 14-дневна карантина за хората, които идват във Англия, заявявайки, че ще изчака обръщението на господин Джонсън към нацията в неделя.
Междувременно Министерството на здравеопазването и обществените грижи удостовери, че 50 000 проби за ковид са били изпратени в Съединени американски щати по-рано тази седмица след проблеми в лаборатории в Обединеното кралство.
Говорител съобщи, че разширението на мрежата за тестване за ковид във Англия е включвало основаването на " напълно нова " лабораторна мрежа за обработка на проби, добавяйки " изключителни обстановки " - като изпращане на проби в чужбина и пораждане на " проблеми ".
Това се случва, откакто държавното управление не съумя да реализира задачата си за тестване на 100 000 души всекидневно в течение на седми следващ ден. Имаше 96 878 теста, доставени в границите на 24 часа в петък заран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР