Повечето британци са на мнение, че премиерът Борис Джонсън трябва

...
Повечето британци са на мнение, че премиерът Борис Джонсън трябва
Коментари Харесай

Повечето британци подкрепят Брекзит с всички средства

Повечето британци са на мнение, че министър председателят Борис Джонсън би трябвало да изкара Обединеното кралство от Европейски Съюз " по всевъзможен начин ", демонстрира социологическо изследване, направено за в. " Дейли телеграф ", съобщи Ройтерс.

Джонсън даде обещание да изведе страната от Европейски Съюз на 31 октомври, без значение дали успее да обезпечи договорка за Брекзит с Брюксел. Мнозина в Народното събрание обаче са срещу излизане без договорка.

Петдесет и четири на 100 от запитаните в изследването на компанията " КомРес " споделят, че са съгласни с изказванието: " Борис би трябвало да обезпечи Брекзит по всевъзможен начин, в това число да прекрати сесията на Народното събрание, в случай че е належащо, с цел да не разреши на депутатите да го спрат ", предава Българска телеграфна агенция.

Четиридесет и шест % са несъгласни. В допитването са взели участие 1645 души, а от резултатите са изключени отговорите на хората, които нямат мнение по въпроса.

Същото изследване демонстрира, че поддръжката за Консервативната партия се е нараснала с 6 процентни пункта до 31 %, а 27 на 100 поддържат опозиционната Лейбъристка партия.

В други социологически изследвания също се следи увеличение на поддръжката за консерваторите, откогато Джонсън пое управителния пост в партията от Тереза Мей.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР