Повечето бензиностанции в страната, които трябваше да ползват електронната услуга

...
Повечето бензиностанции в страната, които трябваше да ползват електронната услуга
Коментари Харесай

Повечето бензиностанции тествали новия си софтуер с електронната услуга на НАП

Повечето бензиностанции в страната, които трябваше да употребяват електронната услуга на Национална агенция за приходите за тестване на новия си програмен продукт, към този момент са съумели. Това заяви Светослав Бенчев от Петролната и газова асоциация.

Според периодите на наредбата за ръководството и отчитането на продажбите през днешния ден е последният ден, в който единичните обекти би трябвало да отговорят на новите условия:

“Бензиностанциите, които не са показали в Национална агенция за приходите контракт със сервизна компания за инсталиране на новия вид ЕСФП (електронна система с фискална памет), ще би трябвало да дават отговор на условията за инсталиране на новите системи с фискална памет. Тези, които са показали контракт, ще имат период до края на септември, с цел да конфигурират новите електронни системи с фискална памет. За крайния клиент новите системи ще издават касови бележки, на които ще има QR код, който ще може да бъде сканиран, с цел да се ревизира дали бележката е предадена към Национална агенция за приходите, или не “.

Целта на новите електронни системи е да обезпечат по-ефективна битка над сивия бранш и по-добър надзор от страна на Национална агенция за приходите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР