Повечето българи предпочитат зимното часово време да бъде прието като

...
Повечето българи предпочитат зимното часово време да бъде прието като
Коментари Харесай

Половината българи искат за постоянно зимното часово време

Повечето българи избират зимното часово време да бъде признато като непрекъснато, демонстрират данните от национално представително изследване на "Екзакта рисърч груп ", извършено в интервала 28 септември-5 октомври измежду 1000 души от цялата страна. 48% от интервюираните избират зимното часово време да се одобри като непрекъснато в България, а 32 на 100 желаят лятното часово време да се вкара за непрекъснато у нас. Една пета от интервюираните нямат мнение по въпроса. Най-често без мнение са младите българи на възраст под 30 години.
Европейската комисия предложи от идната година да отпадне сезонната промяна на часовото време и всяка от държавите-членки на Европейски Съюз да реши кое време ще ползва като непрекъснато - лятното или зимното.
Привържениците на позицията зимното часово време да бъде непрекъснато у нас са по-често дами, хора на възраст над 59 години и поданици на провинцията. В изгода на избора на лятното часово време за непрекъснато се изричат по-често хора на възраст сред 30 и 40 години, високообразовани и поданици на столицата. Профилите на подкрепящите тези две позиции са показателни за това, че съществуват прагматични и рационални причини измежду избрани групи хора. Това допуска да се организира необятна и открита полемика по въпроса, с цел да се стигне до най-благоприятен избор, разясняват от "Екзакта ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР