Повечето българи научиха за Intelligent Music Project покрай участието им

...
Повечето българи научиха за Intelligent Music Project покрай участието им
Коментари Харесай

Intelligent Music Project: Продукт на музикално инженерство и обект на критика

Повечето българи научиха за Intelligent Music Project около присъединяване им в " Евровизия " с песента Intention, което завърши бързо и безславно още на полуфинала през вчерашния ден. Групата обаче има цели шест издадени албума, а създател на музиката, текстовете и аранжиментите на всички песни от тях е доктор Милен Врабевски.

Какво знаем за него и за продукта на музикалното му инженерство, който не получи поддръжка на полуфинала на песенния конкурс и бе люто неодобрен в обществените мрежи от доста българи?

Милен Врабевски е български предприемач, продуцент, композитор, човеколюбец и филантроп. Собственик е на научноизследователската компания Comac Medical, с клонове в 28 страни и доста паралелни бизнеси, както и на продуцентската къща Intelligent Music, учредена през 2010 година за " разпространение на актуалната българската музика и просвета ". 


Милен Врабевски по време на връчването на годишните журналистически награди " Сирак Скитник ". Снимка: Евгени Димитров/БулФото
Сред активите му откриваме още частна детска градина, частно учебно заведение и център за образование. Учредител и ръководител е на Фондация " Българска памет " и постоянно се ангажира с дела и начинания в поддръжка на одобряването на националната еднаквост. Един от плановете му е оповестеният за чудноват монумент със светещи очи на цар Самуил в София. Това също не беше пропуснато от феновете на " Евровизия ":

Д-р Милен Врабевски написал музиката и текста за бг песента в Евровизия. Май е платил присъединяване. Много добре. Песента не...
Posted by Мария Стойкова on Tuesday, 10 May 2022
 

Но каква национална еднаквост показаха на огромната европейска сцена Intelligent Music Project? Ето какво споделя за песента Intention самият Врабевски в изявление за ТВ " Европа " от края на 2021 година:

" Посланието на песента е разкъсване със старите неправилни практики, учредени на нарцисизъм, самомнителност, консуматорско отношение към света. Тези вериги би трябвало да се скъсат, тъй като човек е роден с задача на този свят да живее и оказва помощ за другите хора. "

А ето какво видяхме като реализация от сцената на " Евровизия ":

Вижте осъществяването на българските представители Intelligent Music Project на Евровизия! Още фрагменти тук > > > https://bntnews.bg/news/vizhte-izpalnenieto-na-intelligent-music-project-na-evroviziya-1194301news.html
Posted by " По света и у нас " - новините на Българска национална телевизия on Tuesday, 10 May 2022

" Ние заложихме на типичен хардрок. За страдание, малко по-късно щяхме да разберем, че времето на класическия хардрок завърши някъде сега, в който Ричи Блекмор напусна " Пърпъл ", написа Венци Мицов за OffNews в разбор на злощастния за нас полуфинал. 

Коментарите в обществените мрежи също не подсказват за горделивост у българите по отношение на метода, който националната ни еднаквост бе интерпретирана от супергрупата на Врабевски.

В България има страхотни музиканти, които (слава Богу) в никакъв случай няма да стигнат до Евровизия! Без да виждам другите...
Posted by Kamen Alipiev on Tuesday, 10 May 2022

" Поне отпадането ни от Евровизия е нещо, за което всички дружно се радваме ", разяснява Драгомир Симеонов от персоналния си профил. 

Иронията на разочарованите фенове на подмина и директора на Българска национална телевизия Емил Кошлуков:

Изборът за българска ария за #Eurovision е изработен по този начин, че Кошлуков да бъде подсигурен, че няма никакъв късмет да спечелим и след това България да би трябвало да провежда Евровизия.
— Хайманата (@apkarageorgiev) May 10, 2022

Вторият край на състезанието ще се организира в четвъртък, 12 май, а финалът е в събота, 14 май. Може да се каже обаче, че огромният победител е явен авансово, така като Европа в никакъв случай не е била по-единодушна кой е тоталният фаворит за първото място. Букмейкърите също потвърждават прогнозите, че най-вече гласове ще събере песента Stefania на украинците Kalush Orchestra. 

 
Предизвестената победа за Украйна на " Евровизия "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР