Повечето българи - 54 на сто, твърдят, че не планират

...
Повечето българи - 54 на сто, твърдят, че не планират
Коментари Харесай

Галъп: Повечето българи не планират да почиват това лято

Повечето българи - 54 на 100, настояват, че не възнамеряват да почиват това лято, 44 на 100 декларират, че възнамеряват, демонстрират данни на " Галъп интернешънъл " от изследователската стратегия на организацията взаимно с Борда по туризъм, като вълните на проучване са сред 13 - 17 април и 1 - 5 юни с по 1000 респонденти.

 
В България на море мислят, че ще могат да отидат 55 на 100 от деклариралите, че ще почиват. З а море в чужбина пък мислят 36 % от тези, които възнамеряват отмора.
 
26 на 100 о т възнамеряващите да почиват считат да изберат планина в България.

 
Останалите загатват всевъзможни форми на културен , СПА и други типове туризъм .
 
Българите не харесват концепциите за каквито и да било внезапни промени при почнал туристически сезон - образец за това са прословутите преместваеми обекти.

Средният брой дни планувана отмора е 10. П овечето българи обаче не желаят или не могат да слеят всичките дни отмора. Средните готови пари за лятна отмора пък са 1557 лева, т.е. близо една междинна за страната брутна месечна заплата и половина или една междинна брутна софийска заплата.

 
Лятната отмора остава притежание на по-малка част от българите, означават социолозите. Предпочитано остава Черно море. По мотив настоящата полемика по отношение на преместваеми обекти, болшинство от 78 на 100 не одобряват концепцията за незабавни промени в законите. 19 % я одобряват. Останалите се двоумят.-->
 
От " Галъп " са тествали отношението към някои съответни хрумвания. Например, има предложение премахването на обекти на плажа, като се употребява тежка техника, да се състои пред юни месец, като сезонът към този момент е почнал. Според 74 на 100 от далите отговор това ще се отрази отрицателно. 6 % са на противоположното мнение. За 18 на 100 няма да има необикновен резултат. Останалите не могат да преценяват.
 
Очевидно е, че хората у нас желаят повече правила и правда, като в това време не се основават спомагателни проблеми за почиващите, разясняват социолозите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР