Повечето автомобилни производители, които имат заводи в Европа, възобновиха работа

...
Повечето автомобилни производители, които имат заводи в Европа, възобновиха работа
Коментари Харесай

Автомобилните заводи в Европа отвориха

Повечето автомобилни производители, които имат фабрики в Европа, възобновиха работа в изискванията на пандемията от ковид. Засега предприятията към момента не работят на цялостна мощ, само че се чака последователно нормалният режим на работа в множеството предприятия да бъде възобновен.
Сред първите, които рестартираха произвеждане, бяха немските автомобилни колоси BMW, Volkswagen и Daimler. През тази седмица заводът на VW във Волфсбург ще работи на 15% от потенциала си, само че през идната производството ще бъде увеличено до 40%. Постепенно ще се включват и предприятията на марката в Португалия, Испания, Русия и Съединени американски щати, а през май ще бъде обновено поредно производството във фабриките в Южна Африка, Аржентина, Бразилия и Мексико.
Трите завода на Skoda в Чехия също започнаха работа през днешния ден, само че при спазване на строги санитарни правила. Основното, естествено, е носене на защитни маски от чиновниците и съблюдаване на отдалеченост от най-малко 1,5 метра сред тях.
В BMW възнамеряват на 4 май да стартира работа завода в Англия, в който се създават колите от марката Rolls-Royce. Тогава би трябвало да започва и производството в Спартенбърг (Южна Каролина), където се сглобяват кросоувърите на марката. Седмица по-късно порти отваря и най-големият европейски цех на компанията - в Германия, както и този в Мексико. Останалите предприятия - в Мюнхен, Лайпциг и Регенсбург ще отворят след 18 май.
Френската компанията Renault също започва работа в един от „ домашните “ си фабрики, до момента в който сътрудникът в алианса Nissan възнамерява за отвори предприятието си в Барселона на 4 май. Конкурентът Fiat Chrysler отвори две от фабриките си в Италия през днешния ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР