Повечето авиокомпании обмислят съкращаване на персонала си през следващите 12

...
Повечето авиокомпании обмислят съкращаване на персонала си през следващите 12
Коментари Харесай

Авиокомпаниите очакват съкращаване на много работни места

Повечето самолетни компании обмислят редуциране на личния състав си през идващите 12 месеца заради коронавирусната рецесия, заяви Международната асоциация за въздушен превоз (ИАТА), базирайки се на вътрешно изследване, заяви AFP.

„ Възстановяването на търсенето евентуално ще е постепенно, 55% от интервюираните чакат да понижат равнищата на претовареност през идващите 12 месеца “, се споделя в изказване на ИАТА след тримесечно изследване на бизнес доверието към повече от 300 самолетни компании, съобщи Българска национална телевизия.

Около 45% оповестиха, че към този момент са понижили броя на личния състав си през второто тримесечие на 2020 година заради ограничения за редуциране на разноските поради пандемията от COVID-19. Междувременно 57% от фирмите чакат спад на пасажерите през идващите 12 месеца и считат, че цените на билетите могат да паднат заради слабото възобновяване на търсенето. Около 19% от авиопревозвачите чакат последователно повишение на цените след възобновяване на салдото сред търсене и предложение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР