Повечето американци смятат, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е

...
Повечето американци смятат, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е
Коментари Харесай

Американците смятат, че Тръмп е направил нещо незаконно

Повечето американци считат, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е направил нещо нелегално или минимум неетично по отношение на връзките сред президентската му акция и Русия. Те също по този начин са на мнение, че той се пробва да попречва следствието за вероятни връзки на акцията му с Русия, оповестява АП.

Но новото социологическо изследване на Associated Press-NORC демонстрира, че надълбоко разграничената страна е повече разтревожена за опазването на здравето и стопанската система, в сравнение с за някакви връзки на Тръмп с Кремъл.

Изследването също разкрива, че американците не са щастливи от метода, по който Тръмп работи по повод воденото от Конгреса и специфичния прокурор Робърт Мълър следствие.

Четирима на 10 американци имат вяра, че президентът е направил нещо нелегално що се отнася до Русия, до момента в който трима на десетима американци споделят, че той минимум е направил нещо в прорез с етиката. 68% пък не утвърждават дейностите му за следствието.

Има и доста партийно разделяне. Демократите са надалеч по-разтревожени от дейностите на Тръмп спрямо републиканците. 62 на 100 от демократите декларират, че Тръмп е направил нещо нелегално, до момента в който 5% от републиканците споделят това мнение. Сред републиканците 33 на 100 са на мнение, че той е направил нещо неетично, до момента в който 60% - Тръмп не е направил нищо неверно.

63% от интервюираните американци считат, че Тръмп се е опитал да попречва следствието дали предизборният му щаб е имал контакти с Русия.

Четирима на 10 американци дават отговор, че следствието за интервенция на Русия е доста или извънредно значимо за тях.

В изследването, извършено от 7 до 11 декември, са взели участие 1 020 души./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР