Повечето американци са на мнение, че Иран и КНДР представляват

...
Повечето американци са на мнение, че Иран и КНДР представляват
Коментари Харесай

Повечето американци одобряват военни действия срещу Иран и КНДР

Повечето американци са на мнение, че Иран и КНДР съставляват риск за сигурността на Съединени американски щати, демонстрира изследване на Фокс нюз, оповестено на фона на напрежението с двете страни.

60 на 100 интервюираните имат вяра, че КНДР и Иран са действителна опасност за националната сигурност на Съединени американски щати. 53 на 100 пък поддържат военни дейности против Ислямската република, с цел да попречат на Техеран да се снабди с нуклеарни оръжия. 57% споделят същата позиция и във връзка с нуклеарната стратегия на КНДР. 30% и 36% от американците са срещу военни дейности надлежно против Иран и Северна Корея.

Проучването (21-23 юли 2019 г.) е извършено преди Иран и КНДР да изпитат ракети през предходната седмица.

Демократите е по-вероятно да мислят, че КНДР (68%) съставлява опасност за националната сигурност от Иран (57%), до момента в който при републиканците е назад (за Иран 65%, а за КНДР - 53 на сто).

Респондентите не са удовлетворени от дейностите на президента Доналд Тръмп във връзка с двете страни. 39% утвърждават, а 46 на 100 не утвърждават политиката на американския водач към Иран, а при КНДР е надлежно 39 и 49%.

Относно репутацията на Съединени американски щати на световно равнище 54 на 100 са на мнение, че страната е по-малко уважавана по света през днешния ден в съпоставяне преди четири години. 29% обаче считат противоположното, а 14% имат вяра, че е същото състояние.

В изследването са взели участие 1004 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР