Повечето американци не вярват на медиите, а още по-голям брой

...
Повечето американци не вярват на медиите, а още по-голям брой
Коментари Харесай

Повечето американци не вярват на медиите и политиците

Повечето американци не имат вяра на медиите, а още по-голям брой не имат вяра нито на държавното управление, нито на политическата класа, съобщи Франс прес.

Според оповестено изследване на центъра за проучване на публичното мнение "Пю " 61 на 100 от запитаните са на мнение, че медиите съзнателно подценяват значими проблеми. 69 на 100 считат, че федералното държавно управление преднамерено крие значими сведения от обществото. Близо две трети от запитаните считат, че е мъчно да се отдели истината от лъжата в изказванията на политическите представители, а близо половината споделят същото за информациите, оповестени в обществените мрежи.
Същата загуба на доверие се следи и на личностно ниво. 64 на 100 от американците декларират, че доверието им в техните съграждани е намаляло.

Според 14 на 100 от запитаните една от аргументите за неналичието на доверие в държавното управление е президентът Доналд Тръмп. 10 на 100 упрекват медиите.

Ситуацията не е отчайваща: 84 на 100 от запитаните считат, че доверието в държавното управление може да се увеличи, а 86 на 100 - че доверието сред жителите може да се възвърне.

Проучването е осъществено в интервала от 27 ноември до 10 декември 2018 година и в него са взели участие 10 618 души. Статистическата неточност е до 1,5 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР