Повечето американци не се доверяват на това, което президентът на

...
Повечето американци не се доверяват на това, което президентът на
Коментари Харесай

Повечето американци не вярвали на Тръмп за ваксина

 Повечето американци не се доверяват на това, което президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приказва за ваксина против ковид, демонстрира социологическо изследване за ЕнБиСи.

52% от интервюираните декларират, че не имат вяра на коментарите на президента за имунизациите, до момента в който 26% споделят противоположното. 20% настояват, че не знаят дали да се доверят на Тръмп на това, което приказва за имунизациите.

Като се разбие по партии изследването сочи, че 58% от републиканците се доверяват на Тръмп за имунизациите, а 14% - не. Само 3% от демократите имат доверие на президента за имунизациите против ковид, до момента в който 88% не се доверяват на мненията му. Независимите е надалеч по-вероятно да мислят като демократите. Само 10% от тях се доверяват на Тръмп за имунизациите, а 55% - не.

39% от респондентите (44% преди месец) декларират, че ще си сложат утвърдена от държавното управление ваксина, а 23% (22% преди месец) - няма. 36 на 100 въобще не са сигурни.

Предизборната акция на Тръмп излиза с пропаганда по малкия екран, че са покрай създаване на ваксина, което обаче се опровергава от разнообразни специалисти, в това число и от администрацията му.

Доктор Антъни Фаучи, един от топ експертите по инфекциозни болести в Съединени американски щати, повтори предходната седмица, че е малко евентуално да бъде основана ваксина до президентските избори на 3 ноември, само че е " внимателен оптимист ", че ще бъде основана такава до края на 2020 година

Социологическото изследване е извършено онлайн от SurveyMonkey в интервала 7-13 септември 2020 година В него са участвали 36 654 респонденти, подбрани от повече от 2 милиона души, които са интервюирани ежедневно на платформата на SurveyMonkey.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР