Повече ядра и повече кеш памет предлагат новите процесори33% по-висока

...
Повече ядра и повече кеш памет предлагат новите процесори33% по-висока
Коментари Харесай

Осмо поколение Core вдига производителността

Повече ядра и повече кеш памет оферират новите процесори

33% по-висока продуктивност оферират процесорите Core от осмо потомство по отношение на чиповете от 6-то потомство, излезли преди три години, акцентира Арек Дразковски от Intel

От през вчерашния ден на пазарите по света са налични новите процесори Intel Core от осмо потомство. Потребителите на системи с тези чипове ще получат по-висока продуктивност при работа с другите приложения.

Моделите от осмо потомство Core се изготвят с по-тънък софтуерен развой, имат повече ядра и повече вградена кеш памет, спрямо миналата генерация, акцентира Арек Дразковски, управител на дистрибуторски канал на Intel за Централна и Източна Европа, по време на АСБИС Академия в Банско.
още по тематиката
Достъпни сега са няколко модела – Core i3, i5 и Core i7, като броят на ядрата варира от 4 до 6, а тактовата периодичност – от 4 до 4,7GHz. Процесорите работят с новия чипсет Z370,  който ръководи повече ядра и оперативна памет. В околните седмици се чака Intel да пусне нова серия процесори – Core-X с брой на ядрата 12, 16 и 18.

33% по-висока продуктивност оферират процесорите от осмо потомство по отношение на своите прародители от 6-то потомство, излезли преди три години. 45% е растежът при мултитаскинг по отношение на 7-мо потомство Core процесори, 25% е покачването при  гейминга, 32% при основаване на медийно наличие и 18% повече при приложения за виртуална действителност (VR), уточни Дразковски.

Новите процесори адресират провокациите пред персоналните компютри в основни сегменти като игрите и основаването на медийно наличие. В последните пет години гейминг сегментът, да вземем за пример, бележи растеж от 36%, като изключително бързо се развива така наречен еСпорт – към 2019 година броят на играчите ще доближи 300 милиона.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР