Повече туристи са посетили Пловдив от началото на годината, нощувките

...
Повече туристи са посетили Пловдив от началото на годината, нощувките
Коментари Харесай

Нощувките в Пловдив са се увеличили с 10% в сравнение с миналата година

Повече туристи са посетили Пловдив от началото на годината, нощувките са се нараснали с над 10% спрямо предходната година. Данните изнесе министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на 10-о юбилейно издание на Международната среща на туроператорите в Пловдив.

Пловдив

Близо 500 събития са подготвили домакините на Европейската столица на културата през 2019 година Откриващото събитие е на 12-и януари в центъра на Пловдив и в него ще вземат присъединяване стотици пловдивчани. Фестивали, концерти и разнообразни спектакли, изложения и съоръжения се чака да привлекат в града туристи от целия свят.
Николина Ангелкова - министър на туризма: Това, което ние вършим и на база на съглашението което имаме с община Пловдив и фондация Пловдив 2019 е оптимално да подпомогнем напъните свързани с разпространение на града и на културно историческото ни завещание и на самодейностите. Успяхме да създадем огромни начинания с огромните паневропейски малките екрани ще продължим да разчитаме и на вас българските медии за поощряване на туризма вътре в страната. Петър Петров - представител на туроператорска организация: Фактът е, че сезонът, който в Пловдив приключваше края на септември в този момент към момента продължава. Градът е цялостен с туристи, което приказва добре 2.08 Сега коментирахме за едно събитие, като Дефиле на младото вино, което събира доста хора.
Някои от непознатите туроператори, участващи на Международната конференция в Пловдив през днешния ден, сложиха въпроса с транспортните връзки.

Гот Файгер - туроператор от Германия: Голям проблем е неналичието на директни полети до Пловдив, с изключение на връзката с Франкфурт. Трябва да се лети първо до София, а по-късно до тук с рейс или трен, което не е доста комфортно.
През последните три години темпът на нарастване на непознатите туристи е прогресивен. За първите 9 месеца над 830 хиляди чужденци са разгледали Пловдив, осъществени са и нощувки за близо 40 млн лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР