Повече смартфони са били продадени през трите месеца до края

...
Повече смартфони са били продадени през трите месеца до края
Коментари Харесай

Продажбите на смартфони скочиха рекордно

Повече смарт телефони са били продадени през трите месеца до края на юни в сравнение с по всяко друго второ тримесечие през годините, демонстрират нови данни.

Търсенето на умните устройства по света възлиза на 347 милиона бройки в границите на последното тримесечие. Броят е с 4 на 100 по-висока по отношение на същия интервал през миналата година. Скокът се базира основно на апетита към нови артикули в нововъзникващите пазари в Азия, както и при Централна и Източна Европа, написа Independent.

Изследователи от GfK, които са съставили изследването, обявиха, че като цяло цената на пазара се е нараснала с 9 % на годишна база заради възходящите междинни продажни цени на обособените смарт телефони.

" Рекордното търсене на смарт телефони през второто тримесечие на тази година демонстрира, че макар насищането на някои пазари желанието за владеене на смарт телефон е международно събитие ", разяснява Ардт Полифке, световен шеф на телекомуникационните проучвания в GfK.

" Производителите усилват оптимално цялата си креативност, с цел да подсигуряват, че последните им устройства са неустоими ", прибавя специалистът.

Той споделя още, че макроикономическите фактори и доверието на потребителите оказват въздействие на пазара.

В Западна Европа търсенето на смарт телефони възлиза на 28.7 милиона устройста, което е 3% спад по отношение на същия интервал през 2016 година, както и третото следващо тримесечие на спад, което GfK приписва на пренасищане в страни като Германия, Англия и Франция.

Централна и Източна Европа и Латинска Америка означават постоянен напредък, като търсенето се усилва надлежно с 11% и 10%. Пазарът в Северна Америка също се връща към агресия след спад в търсенето през последните тримесечия.

Експертите от изследователската компания чакат търсенето да продължи да нараства през 2018 година макар насищането на някои пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР