Повече сходства, отколкото различия - така обобщи резултатите от срещата

...
Повече сходства, отколкото различия - така обобщи резултатите от срещата
Коментари Харесай

След преговорите: ИТН леко се заяде с БСП, била твърде социална партия

Повече сходства, в сравнение с разлики - по този начин заключи резултатите от срещата сред " ИТН " (ИТН) и Българска социалистическа партия ръководителят на столетницата Корнелия Нинова . За стиковане на позициите на двете партии по главните въпроси ще бъдат образувани междупартийни работни групи. Нинова също така е получила увещание, че идващ кръг диалози ще бъде извършен .

Българска социалистическа партия продължава да отстоява главните си цели и няма да отстъпи от тях . Сред тях са това Българската банка за развиване ( ББР) да остане държавна, пенсиите да се индексират от октомври и други Именно по втората тематика имало известни разлики - Има Такъв Народ са дали кардинално единодушие пенсиите да бъдат преизчислени, а Българска социалистическа партия желали това да стане факт от октомври.
 Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия: Да загърбим партийните ползи и да приказваме за националните
Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия: Да загърбим партийните ползи и да приказваме за националните

Говорителят на Има Такъв Народ изрази вяра разговорът със „ столетницата “ да бъде потребен

Не са водени диалози за съответни лица в идващото държавно управление, изрично съобщи Нинова.

Има общи, има и разнообразни неща в стратегиите ни - по този начин обобщи срещата Тошко Йорданов, отказвайки да посочи повече или по-малко са били общите за разлика от другите визии за съответни политики. И със задявка към Българска социалистическа партия вметна: " Оказа се, че те са много готови, прочели са ни програмата. Просто го подхвърлям по този начин, като леко заяждане на репликата им, че " ИТН " няма стратегия. Явно който я търси, я намира . "

Разликите сред Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ са в сфери като данъчната политика - до момента в който Има Такъв Народ е за опазване на модела на данъчно облагане, Българска социалистическа партия желаели подоходно облагане.

" Те са прекомерно обществена партия, ние сме по-практично настроени ", посочи Йорданов.

В неделя Българска социалистическа партия би трябвало да реши дали ще даде поддръжка за проектокабинета на " ИТН ", даде обещание в петъчния ден след консултациите при президента Радев водачът на партията Корнелия Нинова. Именно на следващия ден се организира съвещание на Националното бюро на партията, което би трябвало да вземе отношение по проблема.
 Припокриване, съвсем цялостно, откриха Манолова и Йорданов
Припокриване, съвсем цялостно, откриха Манолова и Йорданов

Хаджигенов: Ако Движение за права и свободи решат да гласоподават за кабинета, никой не може да ги спре
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР