Повече се говори за това какво повишава нивото на тестостерона

...
Повече се говори за това какво повишава нивото на тестостерона
Коментари Харесай

Тези 5 храни и напитки намаляват тестостерона

Повече се приказва за това какво покачва равнището на тестостерона и доста рядко за това, кое го потиска и понижава. Тестостеронът постоянно е употребен като синоним на мъжествеността. Това е хормонът, който не просто се грижи за потентността, само че дава отговор и за множеството качества, които един мъж би трябвало да има - като мощ, мощност, устойчивост, окосмяване по тялото, компактност на гласа и така нататък Но както има храни, които оказват помощ на мъжествеността да се прояви по-ясно, има и такива, които безусловно унищожават мъжкия хормон и е добре да бъдат избягвани.

Вижте 5 от най-безмилостните убийци на тестостерон:

Алкохол

Дори и считана за безобидна бира въздейства върху понижаването на мъжкия хормон и феновете на бира, рано или късно се сблъскват с това. Ако за вас е значимо да поддържате високи равнища на тестостерон, просто ограничете оптимално и разредете приема на алкохол, включително бира и спиртни питиета. Алкохолът стопира и растежа и развиването на мускулите и въздейства отрицателно върху построяването на мускулна маса. За това са отговорни същите ендорфини, които се отделят по време на консумация на алкохол и които ви карат да се чувствате добре. Те са виновни, обаче, и за утежняване равнищата на тестостерон. Алкохолът понижава метаболизма, натоварва черния дроб и в последна сметка води до трупане на непотребни мазнини, изключително в случай че пиенето на алкохол е съчетано с щедро ядене.

Соеви артикули

За страдание, съвсем всички проучвания, свързани с въздействието на соята върху здравето на мъжете, стигат до извода, че тя понижава броя на сперматозоидите и равнищата на тестостерон. Скорошно проучване от щатския университет в Колорадо обвърза потреблението на соя с образуването на високи количества съединения в червата наречени „ икуол “ (equol), които безусловно стопират производството на тестостерон.

Безалкохолни питиета и сладкиши

Тук може умерено да включим сладките произведения, понички и всевъзможни сладки неща, само че към този момент най-опасни остават газираните, безалкохолни и сладки питиета. Университетът в Оксфорд прави следния опит: 75 мъже получават 75 г чиста захар и след обзор откриват, че всички те имат спад в количеството създаден тестостерон с 25 %.

При състояние, че в кутийка кола има към 39 г рафинирана захар, виждате какъв брой елементарно може да се доближат въпросните 75 г и да се стигне до спад в равнищата на мъжкия хормон с 25 %.

Тестени закуски

Мекички, палачинки, банички, кроасани… вкусни, само че тъкмо те са врагове на тестостерона! Основно поради наличието на трансмазнини и захар. Заменете ги с овесени ядки, семена, плодове, пълнозърнест сандвич или пица от пълнозърнесто тесто. А когато доста ви се дояде палачинка, пригответе у дома с пълнозърнести брашна и чисти мазнини.

Ленено семе

Да, доста потребен източник на омега 3 мастни киселини, само че са богати и на съединението, наречено „ лигнани “. Точно то редуцира равнищата на тестостерона, по тази причина го заменете с конопено семе или сусамово!

Източник: fakti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР