Повече сделки, цени близки до тези през 2018 г. Това

...
Повече сделки, цени близки до тези през 2018 г. Това
Коментари Харесай

Тенденции на българския жилищен пазар

Повече покупко-продажби, цени близки до тези през 2018 година Това са двата съществени извода, които вършат брокерите на недвижими парцели у нас. Продължава ползата към покупката на тристайни жилища с разгъната застроена повърхност над 90 кв.м. Клиентите не престават да търсят най-вече ново строителство. Благодарение на положителната инфраструктура бързо се продават жилища от първичния пазар в западните и част от северните квартали, като да вземем за пример Банишора и Люлин.

Пазар в столицата се движи главно в българи, което значи, че той е постоянен. „ Повишаването на размера на покупко-продажбите се дължи на ниските лихви по заемите, растежа на приходите и миграцията към огромните градове. В момента клиентите имат огромен избор поради огромния брой нови сгради”, разяснява Полина Стойкова, изпълнителен шеф на Bulgarian Properties.

На пазара на ваканционни парцели българите също са преобладаващата група клиенти. Близо половината от покупко-продажбите в Банско и Слънчев бряг са с нашенци. В първия курорт цените са под 400 EUR/кв.м, а в морския, могат да се намерят жилища и против 10 000-20 000 EUR. Сделките в Боровец и Пампорово са напълно с български клиенти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР