Повече ред и контрол при строителството на инфраструктура и публични

...
Повече ред и контрол при строителството на инфраструктура и публични
Коментари Харесай

Фандъкова започва реформа на общинската администрация

Повече ред и надзор при строителството на инфраструктура и обществени обекти, по-добър и комфортен градски превоз, повече експедитивност и улеснение за жителите и бизнеса в административните услуги и по-висок стопански напредък и вложения в града – това са основните задължения, които поех пред жителите на София. Тяхното осъществяване минава и през наложителна смяна на структурата и промяна на работата на общинската администрация. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която показа плана за промени в структурата на общината.

"За улеснение на софиянци удължаваме работното време на деловодството на Столична община на „ Московска “ 33. След Нова година, то ще работи в събота до 14 ч. За повече надзор и ред в строителството и ремонтите – сътворявам направление „ Обществено строителство “. В него влизат дирекциите, които дават отговор за строителството на транспортна инфраструктура, на публични здания и създаване на подземната. Освен това към направлението сътворяваме дирекция, която ще дава отговор за планирането, изследването и възлагането на всички обществени обекти, уточни Фандъкова. „ Софпроект “ ще премине на непосредствено послушание на новия зам.-кмет по строителство. Човекът, който ще оглави това направление ще бъде инженер, с потвърден опит ", уточни Фандъкова.

За по-удобен и бърз градски превоз, който да става по-привлекателен и желан от жителите на София – кметът основава Направление „ Транспорт и градска подвижност “. За по-бързо и комфортно за жителите и за бизнеса обслужване от общинската администрация, за повече гласност, дейна връзка с жителите и дейна работа по привличане на нови вложители в София – ще работи направление „ Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване “. За този сектор е поканен Владимир Данаилов, актуалният шеф на Общинската организация за вложения.

Предложени са и промени за преструктуриране в границите на съществуващите посоки. Към направление „ Финанси “ се включва и направление „ Здравеопазване “. Към направлението минават и дирекции „ Общинска благосъстоятелност “ и „ Обществени поръчки и концесии “. За да се подсигурява дейната работа по привличане и отбрана на европейски средства, от една страна и от друга, слагане на специфичен акцент върху развиването на София като туристическа дестинация – се основава направление „ Европейски политики, интернационална активност и туризъм “ от преструктурирането на настоящето направление „ Инвестиции и строителство “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР