Повече практика и по-малко теория за бъдещите шофьори. Това предвиждат

...
Повече практика и по-малко теория за бъдещите шофьори. Това предвиждат
Коментари Харесай

Повече практика и поскъпване на шофьорските курсове

Повече процедура и по-малко доктрина за бъдещите водачи. Това плануват промени в шофьорските курсове, написани от просветителния министър Красимир Вълчев. Задължителните часове по кормуване за кандидат-шофьорите ще се усилят от 31 на 42 часа за сметка на времето за доктрина, което ще бъде понижено с 14 часа.
Въвеждат се и най-малко 6 часа наложително каране отвън града. От тях най-малко 3 би трябвало да са автомагистрала, скоростен път или сектор с натоварен трафик.

Кандидат-шофьорите ще би трябвало да карат и най-малко 10 часа по улици и булеварди с огромен трафик, като минимум 2 часа ще се кара в мъгла и през нощта.

По калкулации на сектора нарастването на часовете зад кормилото ще докара до повишаване на шофьорските курове, чиято цена ще стане към 1000 лева

Според ръководителя на Български авто съюз Борис Гаврилов наложителното нарастване с 12 часа ще вдигне цената с сред 200 и 300 лв..

Председателят на Съюза на инструкторите по авто-мото подготовка Йонко Иванов обаче е на друго мнение. Пред Нова телевизия той увери, че цената на курса няма да се усили.

Той уточни, че и сега се организира 3-часово образование на автомагистрала. За да излезем от София, ни би трябвало най-малко един час, останалите два часа, когато нямаме пътен възел на такова разстояние, че да се върнем, нарушаваме нормативните уредби и по тази причина не се прави, изясни Иванов. По негови думи проблем е и автопаркът, който е амортизиран.

Според него множеството часове дават опция на хората да придобият повече опит.

Една сума от 150-200 лв. не играе никаква роля, тъй като цената на един калник и един автомобил, когато несъзнателно го чукнете, е 250 лв. минимум, пресмята той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР