Повече плодове и зеленчуци и по-малко тестени изделия в учебните

...
Повече плодове и зеленчуци и по-малко тестени изделия в учебните
Коментари Харесай

За повече здравословна храна за подрастващите

Повече плодове и зеленчуци и по-малко тестени произведения в образователните заведения желаеха учители и неправителствени организации. Идеята е да се създаде напълно нова разпоредба за детското хранене.

За да привлекат вниманието на институциите към проблемите деца се включиха в разнообразни кулинарни работилници.

Здравословни сандвичи със зеленчуци подготвиха дребните готвачи от 79 детска градина Слънчице в столицата. Малчуганите запретнаха ръкави и благодарение на учителите сами си направиха здравословно меню.

Така по занимателен метод малчуганите освен хапнаха потребна храна, само че и сами се научиха да я подготвят. Разбраха и за потребните качества на плодовете и зеленчуците.

А концепцията на уредниците от фондация „ За храната " е да се промени напълно наредбата, по която в този момент се хранят децата в образователните заведения. По в този момент настоящите правила в менюто на децата доминира тестото и захарта, а от целесъобразните 300 – 350 грама пресни плодове и зеленчуци дневно, в тези менюта няма повече от 100 грама. Така единствено на вечеря мъчно могат да бъдат наваксани 200 - 250 грама пресни плодове и зеленчуци. Освен това оферират да се наложи оптимално възможно количество на храни със наличие на бяло брашно и захар.

Освен чисто здравословен резултат, предлаганите промени имат за цел и да възпитават деца на здравословно и уравновесено хранене от най-ранна детска възраст.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР