Повече пари за учителите в отдалечените райони и малките общини

...
Повече пари за учителите в отдалечените райони и малките общини
Коментари Харесай

Повече пари за учителите в отдалечените райони и малките общини

Повече пари за учителите в отдалечените региони и дребните общини – по този начин страната ще опита да задържи младите фрагменти в локалните учебни заведения.

Средно учебно заведение „ Димитър Маджаров ” е единственото в община Маджарово. Повечето от 165-те деца в него са извозвани от селата. Част от учителите също пътуват.

Наталия Аврамова е от Бесарабия, само че идва да преподава в сърцето на Източните Родопи. Учители като нея, които работят в дребните гранични общини, ще получат по-високи заплати, за което са планувани спомагателни 90 млн. лева – част от парите към този момент са отпуснати.

„ Определени общини получиха в допълнение 55 млн. лева Имаме и общини, при които има и над 30% растеж на средствата ”, разясни министърът на образованието Красимир Вълчев.

В учебното заведение в Маджарово към този момент са получили нарастването – по този начин госпожа Аврамова ще получава 880 лева месечно, вместо 790 лева

Повече пари ще получат и учителите, които работят с деца от уязвими групи, както и за специалностите от професионалното обучение./ Бтв

 

 

 

 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР