Повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз

...
Повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов в Деня на независимостта: Готов съм да стана гарант за диалог

Повече от всичко в този момент е необходим формат за разговор. Аз съм подготвен да подсигурявам този разговор. Аз самият неотдавна поех ангажимент да се отдръпва като вицепремиер, в случай че Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на събаряне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа рецесия без реваншизми и политически пристрастия.
Това декларира в свое послание в Деня на независимостта водачът на Вътрешна македонска революционна организация, министър на защитата и заместител министър-председател по публичния ред и сигурността Красимир Каракачанов.

Той е безапелационен, че дата не би трябвало да се използва за партийна агитация.
Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация декларира, че няма смисъл да приказваме за Деня на независимостта и бъдещата самостоятелност на страната ни, в случай че не решим значимите проблеми на България.

Ето какво написа Красимир Каракачанов във „ Facebook “:
В Деня на българската самостоятелност, 22 септември, приканвам всички политически фигури да не употребяват празника за злободневни политически послания.

Призовавам и протестиращите да не използват сходни светли дати за партийната агитация.
Само преди месец на Шипка протестиращи си разрешиха да употребяват за агитация самия монумент на свободата. Тогава голямата част от откровено протестиращите хора се разграничиха от този акт.
Българският народ е умен е не приема безсмислени крайности, разпознава ПР акции, скрити зад състрадание, и може да отсее лицемерието. Огромното двуличие!

22 септември би трябвало да ни подсети още нещо: да спрем да злепоставяме страната си на открито. Дали тривиално прочут български соросоиден академик ще подреди общоприетите клишета пред западна демократична медия, дали българи ще платят на някой балкански уебсайт да привиди зад президента дългата ръка на някоя велика мощ, дано спрем!

Защото не това са значимите проблеми на България през днешния ден. Важните проблеми са напълно други – дали ще успеем да реализираме същинската смяна на пенсиите, за която Обединените патриоти от години работим; дали ще успеем да се възползваме в действителност от референдумите, които неотдавна по наше предложение залегнаха в Изборния кодекс; дали ще позволим още веднъж следеният избор да се възпроизведе поради намесата на една противоконституционна партия; дали ще позволим на югоносталгиците в Скопие да създадат България най-мразената страна в младата македонска държава; дали ще позволим на фанариотите да менторстват и във връзка с църквата в Македония; дали ще изчезнем като нация в тази демографска злополука, която всички следим, и след още 30 години дефектна народна власт децата ни ще бъдат малцинство в личната си страна.

Това са същинските проблеми, които България има през днешния ден. А не дали изборите ще са два месеца по-рано.
Ако не създадем нищо от това, няма смисъл да приказваме за Деня на независимостта и бъдещата самостоятелност на страната ни.

Вижда се, че митингът към този момент остана на първо място общ брой от партии. Това ще гледаме в идните месеци – партизиране на идеали.

Затова още веднъж приканвам, дано най-малко на този празник – 22 септември, си го спестим. После ще имаме години разполагаем за интензивни партийни ежби.

Ако питате мен, повече от всичко в този момент е необходим формат за разговор. Аз съм подготвен да подсигурявам този разговор. Аз самият неотдавна поех ангажимент да се отдръпва като вицепремиер, в случай че Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на събаряне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа рецесия без реваншизми и политически пристрастия.

Предложих го в Деня на съединението и го подсещам в деня, в който честваме Независимостта.
Защото пътят към мощна и самостоятелна България минава през съединяване и помиряване. Историята го сподели – по този начин, както го направиха всички тези политици през далечната 1908 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР