Повече от три месеца БСП не са посочили експертите си,

...
Повече от три месеца БСП не са посочили експертите си,
Коментари Харесай

Пътната агенция: Не ни въвличайте в политически разправии

Повече от три месеца Българска социалистическа партия не са показали специалистите си, с които в професионален диалог да се търсят законови, нормативни и механически решения за образуване на желаната от тях инспекция на пътищата. Това съобщи инж. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, във връзка импортираното от народни представители от Парламентарната група на Българска социалистическа партия искане за самостоятелна експертиза на пътищата.

"Припомняме, че на 4 декември предходната година АПИ изпрати мнението си с съответни оферти, само че до този миг няма отговор. Пътната организация е професионална и експертна администрация, а не политическа, и по тази причина би трябвало да се водят специалисти диалози. Не може да бъдем въвличани в политически разправии ", безапелационен е инж. Атанасов.

Той акцентира, че организацията работи по два съществени закона - за устройство на територията и за пътищата, и до момента са правени всевъзможни инспекции на пътищата. Двата закона дават нормативната база, по която могат да бъдат осъществявани инспекции от кой, по кое време и по какъв метод.

Инж. Атанасов акцентира, че организацията не се тормози от инспекция, тъй като през 2014 година самостоятелна лаборатория, избрана и ангажирана от Европейската комисия е направила цялостна проверка на пътищата, издигнати с интервала 2007-2013 година със средства от оперативните стратегии. Той уточни, че в листата от пътища на Българска социалистическа партия има сектори, строени преди 30 години, други ремонтирани преди 10 и 15 години, а огромна част от правите са минали и гаранционния интервал. Надявам се, че парламентарната група ще излъчи специалисти - пътни инженери, адвокати, икономисти, с които ще седнем да уточним всички благоприятни условия за осъществяване на желаната инспекция, с цел да се резервира престижа на България, сподели инж. Атанасов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР