Повече от три часа ще отнеме проверката на всички, които

...
Повече от три часа ще отнеме проверката на всички, които
Коментари Харесай

Три часа проверки за тези, които искат да видят папата на живо


Повече от три часа ще отнеме инспекцията на всички, които желаят да видят папата, обясниха от Министерство на вътрешните работи. Проверките ще се правят на особено построени пропускателни пунктове, а прекосяването през тях ще става три часа преди формалното появяване на светия отец.

Вече е основана и съгласуваност сред всички институции, измежду които Министерство на вътрешните работи, ДАНС, общините и Църквата.

Две от събитията ще са в София на 5 май, напомня "Монитор ".

В 13 часа светият отец ще произнесе неделната молитва "Царица небесна " на площад "Свети Александър Невски ". Още преди 10 часа сутринта обаче ще стартират щателни инспекции на всички миряни, които желаят да участват на мероприятието. Ще се следи дали не са използвали алкохол или дрога, дали не носят рискови предмети, както и дали не са сложени в някоя рискова група.

За последните отговорност ще носи ДАНС, които към този момент са изготвили лист на лица, които не трябва да се позволяват наоколо до папата. Това са хора, за които има съмнения, че имат връзки с радикални или паравоенни организации.

Точната численост на евентуално рисковите лица не се загатва, защото те са под особено наблюдаване. За сметка на това обаче ще има цивилни сътрудници, които зорко ще наблюдават дали те няма да се приближат до местата, където ще е светият отец.

Над площадите и църквите, където ще е папата, ще се облита с хеликоптер, а барети ще наблюдават за сигурността му.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР