Повече от сто души, членове на радикалната групировка Ислямска държава“

...
Повече от сто души, членове на радикалната групировка Ислямска държава“
Коментари Харесай

Над 100 бойци на Ислямска държава избягали от затвори в Сирия, не се знае къде са

Повече от 100 души, членове на радикалната формация „ Ислямска страна “ са съумели да избягат от затвори в Северна Сирия, след началото на турската военна интервенция в района, съобщи специфичният представител на Съединени американски щати в страната Джеймс Джефри, заяви " Франс прес ".
„ Бихме споделили, че този брой в този момент е повече от 100. Не знаем къде се намират те “, съобщи Джефри пред Комисията по външните работи в американския парламент, запитан за членовете на „ Ислямска страна “ в кюрдските затвори в района.

Думите му се разминават с мнение на американския президент Доналд Тръмп, изразено в Туитър, съгласно което " пандизчиите от " Ислямска страна " са на несъмнено място

Междувременно американският президент Доналд Тръмп изрази през вчерашния ден възторженостти за основаването на " зона за сигурност " в Сирия. " Голям триумф на границата сред Турция и Сирия. Създадена е " зона за сигурност! Прекратяването на огъня се съблюдава и боевете стопираха. Кюрдите са в сигурност и работиха доста добре с нас. Затворниците от ИД (групировката " Ислямска страна " ) са на несъмнено място ", написа Тръмп в Туитър Туитър.

Турската военна атака „ Мирна пролет “ в Сирия е прекъсната, само че в това време интервенцията не е завършила, съобщи нощес външният министър Мевлют Чавушоглу. Ден по-рано президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган реализираха съглашение за споразумяване на обстановката в близкоизточната страна.

Чавушоглу акцентира, че интервенцията не е завършила и армията е подготвена да даде отпор на кюрдите „ при положение на нужда “. „ Ако терористите някъде се проявят, нашите военни ще влязат в пердах с тях. Останаха оръжия, скривалища, мини-капани - всичко това би трябвало да бъде изчистено. Има още доста работа. Следователно, ние оставаме на терена “, изясни външният министър в изявление за Анадолската организация.

Турското министерство на защитата добави, че не виждат нуждата от нова интервенция в Сирия по отношение на постигането на съглашението с Русия. „ Споразумението от Сочи включва постановки, гарантиращи сигурността на турските граници и евакуиране на терористични детайли от Отрядите за отбрана на популацията на 30 километра от нашата граница ", се споделя в изказването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР