Повече от шест години след трагичен инцидент на пътя убиец

...
Повече от шест години след трагичен инцидент на пътя убиец
Коментари Харесай

След 6 години забавяне: Фалстарт на дело за прегазен колоездач на пътя Карлово-Пловдив

Повече от шест години след драматичен случай на пътя палач Карлово-Пловдив, водач на товарен бус трябваше да се изправи през днешния ден пред пловдивския Окръжен съд. Делото обаче не съумя да започва заради вирусното заболяване на съдията.
Прочетете още
На 9 април 2016 година подсъдимия Иван Чернев управлявал служебния бус Ивеко. В непосредственост до село Черноземен, той блъснал велосипедист, който в следствие умрял на 30 юни същата година.

На Чернев е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност, в резултат на шофиране с несъобразена скорост. По делото е изяснено, че водачът на буса се е движил със скорост 50 км/ч. По същото време най-вдясно на пътя, по банкета, е бил и велосипедистът. В един миг той решил да отклони колелото, с цел да пресече пътното и изскочил пред товарния автомобил. В този миг Чернев се опитал да спре, само че поради близката отдалеченост не съумял да го стори на време и блъснал велосипедиста. Веднага след случая слязъл от буса и се опитал да окаже първа помощ на потърпевшия. Почти 3 месеца по-късно обаче, велосипедистът умрял.

Предвид болестта на съдията по делото, процесът против Иван Чернев беше отсрочен за идната сряда – 23 ноември 2022 година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР