Повече от седем месеца изминаха от единственото поражение на ЦСКА

...
Повече от седем месеца изминаха от единственото поражение на ЦСКА
Коментари Харесай

Тиаго: Не ме интересува на коя позиция ще играя, искам да помогна на ЦСКА

Повече от седем месеца изминаха от единственото проваляне на ЦСКА в Първа лига. С инструментален принос за забележителната серия на „ алените “ е футболист, който пристигна през лятото, само че доста бързо се трансформира освен в съществена фигура за отбора на Стамен Белчев, само че и в любим на почитателите.

Сега упованията и към Тиаго Родригес, и към ЦСКА са големи до момента в който „ алените “ гонят своята 32-ра купа.

„ Направихме мощен лагер в Испания. Сега предизвикването е да продължим да го вършим и да надграждаме освен във всеки мач, само че и във всяка подготовка “, разяснява Родригес.

С осемте си гола до този миг през есента, Тиаго се трансформира във втория изпълнител на тима след Фернандо Каранга и оказа помощ на „ алените “ да задържат върховото достижение по маркирани голове в елита. „ Армейците вкараха 47 гола единствено в границите на първите си 20 дуела, а на старта на пролетта прибавиха нови пет към актива си.

Срещу Верея обаче, Тиаго не бе измежду реализаторите, като бе върнат по-назад в системата на Стамен Белчев за мача. През цялата подготовка, а и във въпросния дуел, Родригес бе употребен като вътрешен полуазщитник.

„ За мен това не е нещо ново. И в предходните тимове съм работил в сходна роля в сърцето на халфовата линия. Чувствам се добре там. Дори играя повече с топката. Единственото, което за мен има значение е да бъда на терена и да бъда в помощ на ЦСКА. Не ме интересува дали ще играя зад тила на нападателя или по обратно. И на двете позиции съм сигурен в себе си. Аз съм футболист, който обича да владее топката. Да бъда замесен в играта и тази роля в този момент ми приляга. За всеки на този пост е значимо да не се тормози да изнася топката. Разбира се, в тази обстановка имам повече отбранителни задания, само че това не ме тревожи. Винаги съм опитвал да оказвам помощ в отбрана. Не считам, че головата ми форма ще пострада от това. ЦСКА играе атакуващ футбол и шансове се разкриват пред всички. Вижте какъв брой бранители вкараха голове “, сподели още халфът на ЦСКА.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР