Повече от половината руснаци (57%) виждат страната си в международна

...
Повече от половината руснаци (57%) виждат страната си в международна
Коментари Харесай

Русия е в международна изолация, смятат мнозинството руснаци

Повече от половината руснаци (57%) виждат страната си в интернационална изолираност, съгласно ново проучване на социологическия институт „ Левада ". На противоположното мнение са 38 на 100 от интервюираните. Според социолозите, няма настъпила основна смяна в настройките от 2018 година, когато по същия метод са дали отговор надлежно 56 и 37 %.

Младите: " Западът ни е съдружник "

В същото време 44 на 100 от руснаците считат, че Русия би трябвало да третира Запада като съдружник. Най-вече по този начин мислят младежите на възраст от 18 до 24 години. Други 29 % от руснаците виждат у Запада противник на Русия, 13 на 100 – другар, а 5 % от интервюираните считат Запада за зложелател. И още няколко цифри: допитването демонстрира, че 39 на 100 от руснаците са уверени, че множеството развити страни гледат на Русия като на съперник, 25 на 100 виждат в нея собствен зложелател, а 13 % я възприемат като другар.

Положителни настройки към страните от Европейски Съюз

Проучването демонстрира още, че от пролетта на тази година до август, когато е извършен сондажът, е настъпила позитивна смяна в отношението на руснаците към страните от Запада и Украйна. И в случай че по отношение на Съединени американски щати и Украйна към момента доминира отрицателното отношение, то към страните от Европейски Съюз болшинството руснаци несъмнено се отнася позитивно.

Автор: Сергей Ромашенко
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР