Повече от половината от търговските потоци между Великобритания и ЕС

...
Повече от половината от търговските потоци между Великобритания и ЕС
Коментари Харесай

Брекзит без сделка орязва наполовина търговските потоци между Великобритания и ЕС

Повече от половината от комерсиалните потоци сред Англия и Европейски Съюз могат да намалеят на половина при Брекзит без съглашение, когато Обединеното кралство напусне съюза, както е планувано на 31 октомври. Това се показва в отчет на Британската счете палата, оповестен през днешния ден и представен от в. " Файненшъл таймс ".

Според специалистите от 30 до 60 % от английските транспортни компании, които пътуват за Европейски Съюз, няма да имат съответната документи при Брекзит без съглашение.

Сметната палата показва, че макар неотдавнашните старания на държавното управление, не е свършена по-голяма част от значителната работа, която е нужна, с цел да се запазят комерсиалните потоци през границата сред Англия и Европейски Съюз изключително през пролива сред Дувър и Кале.

Според специалистите от палатата държавното управление няма задоволително време до 31 октомври, с цел да обезпечи цялата инфраструктура и нужния личен състав, с цел да може да понижи опашките от камиони, когато те приближат пристанищата на Ламанша. Това би могло да стане, като се вкарат наложителни инспекции за идентифициране и отклонение на комерсиалните компании, които не са подготвени за френската граница, осведоми Българска телеграфна агенция.

В отчета на Сметната палата се показва, че при започване на този месец единствено 25 000 от 150 000 - 200 000 търговци, които ще би трябвало да попълнят митническа декларация още на първия ден след безреден Брекзит, са се записали по държавната скица " Преходни опростени процедури ". Целта на тази скица е да да се разреши на фирмите, които са се записали, да забавят подаването на митнически заявления и заплащането на вносни мита от Европейски Съюз за Англия.

Британската счете палата се съмнява в ефикасността на осведомителната акция на стойност 100 милиона английски лири, подета от държавното управление предишния месец, с цел да се приготви бизнесът за напускането на Европейски Съюз.

Едно от основните изводи в отчета на Сметната палата е, че с изключение на всички незнайни към процедурите за обмисляне в самата Англия, още редица фактори ще се отразят на трафика през границата при Брекзит без съглашение и те са отвън контрола на държавното управление.

Според Сметната палата трите основни променливи са: готовността на бизнеса, степента на надзор, който ще наложат страните членки на Европейски Съюз и това по какъв начин ще се уреди въпросът с границата със Северна Ирландия.

Шефът на Британската счете палата Гарет Дейвис съобщи, че подготвянето на английската граница със или без съглашение е извънредно комплицирано и изискващо голям размер работа от министерства, организации и трети страни като търговците.

" Въпреки напъните им остават обилни опасности, които могат да имат последици за обществото и бизнеса ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР