Повече от половината от страните членки на ЕС се очаква

...
Повече от половината от страните членки на ЕС се очаква
Коментари Харесай

В ЕС близо да договорят пакт за обща отбрана

Повече от половината от страните членки на Европейски Съюз се чака до дни да сключат съглашение за пакт за обща защита , написа вестник " Файненшъл таймс ".

Германия и Франция водят самодейността за увещание на страните членки да имат обща военна логистика и въоръжени сили за отговор при рецесия, до момента в който в това време взаимно работят по създаването на оръжия, в това число и ново потомство танкове.

 Страните от Европейски Съюз стартират нов стадий в общата си защита Обновена
Страните от Европейски Съюз стартират нов стадий в общата си защита

След брекзит жителите на Европейски Съюз ще имат право да останат...

През юни Европейски Съюз одобри проект за " непрекъснато структурно съдействие " в областта на защитата - Permanent Structured Cooperation (PESCO). Страните членки преглеждат тази конструкция като метод за справяне с рестриктивните мерки на военния бюджет и с апелите на Съединени американски щати европейските страни да отделят повече средства за сигурността на континента.

Но опитите за координиране на самодейността разкриват и несъгласията сред Париж и Берлин. Франция желае PESCO да бъде колкото е допустимо по-амбициозен по повод стартирането на планове, до момента в който Германия желае колкото е допустимо повече страни да вземат участие.

Основната цел на PESCO е да позволи проблемите с оперативната съгласуемост на другите оръжия, употребявани в Европа. Също по този начин би трябвало да помогне на страните да спестят пари като обединят ресурсите за планове. Например през юли беше разгласен френско-германски проект за създаване на европейски изтребител.

Според дипломати страните членки на Европейски Съюз желаят публично да реализират единодушие за PESCO на заплануваната за 13 ноември среща на външните и военни министри. Към Париж и Берлин ще се причислят и други огромни столици като Рим и Мадрид. Началото на плана би трябвало да бъде обещано на срещата на върха на Европейски Съюз през декември.

Източници разясниха, че 2/3 или повече страни членки могат да се включат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР