Повече от половината от най-богатите инвеститори в света очакват да

...
Повече от половината от най-богатите инвеститори в света очакват да
Коментари Харесай

Най-богатите в света очакват да живеят до 100 години

Повече от половината от най-богатите вложители в света чакат да живеят до 100-годишна възраст, демонстрира изследване на швейцарската банка UBS.

Изследването е извършено измежду 5000 души от 10 страни, в това число Германия, Англия, Съединени американски щати и Тайван, които имат най-малко 1 млн. $ в капиталови активи. 53% от интервюираните са сигурни, че ще станат столетници, което е доста по-високо от 80-годишната дълготрайност на живота в множеството развити страни.

" Идеята за живот от един век в миналото беше лимитирана до научната фантастика. Но към този момент не е по този начин. За богатите в света, 100-годишният живот не е резултат, който те смятат за елементарна опция. Това е нещо, което чакат ", заключва отчетът, озаглавен " Клуб на вековните ".

 Богаташите от Германия и Швейцария са най-големи оптимисти за по-дълъг живот
Богаташите от Германия и Швейцария са най-големи оптимисти за по-дълъг живот

Перспективите за дългоденствие варират съгласно страната и благосъстоянието. 3/4 от богатия хайлайф на Германия чака да доближи 100, до момента в който по-малко от 1/3 от заможните американци имат вяра, че ще живеят толкоз дълго. В Швейцария, Мексико и Италия цифрата е повече от 2/3. Във Англия съвсем 1/3 (32%) от богаташите чакат да доближат 100-годишна възраст.

Постигането на древен живот не е толкоз извънредно, колкото преди. Средната японка в този момент живее до 87 години, демонстрират данни на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, спрямо 81 години за мъжете. И доста изследвания демонстрират, че богатите имат вградено преимущество на дълголетието.

Проучване на Университета във Вашингтон през 2017 година стигна до сходно умозаключение за " пропастта сред продължителността на живота " сред богатите и по-бедните региони от минимум 20 години.

 Защо богатите живеят с десетилетие по-дълго от бедните?
Защо богатите живеят с десетилетие по-дълго от бедните?

Ново изследване изяснява явлението

В Съединени американски щати да вземем за пример най-богатият 1% от дамите живеят над 10 години по-дълго от най-бедния 1%, сочи изследване от 2016 година в Journal of the American Medical Association. За мъжете разликата в продължителността на живота сред най-богатите и най-бедните американци е съвсем 15 години.

Почти 8 от всеки 10 считат, че работата е значима за тяхното благоденствие. Тази увереност е изключително мощна в Азия (93% в Хонконг) и в Швейцария (87%), само че надалеч по-малко в Съединени американски щати и Англия, където цифрите са надлежно 52% и 59%.

Богатите също по този начин знаят, че живеенето до 100 години е скъпи вероятност, която изисква повече разноски за опазване на здравето, по-добра храна, извършения и други услуги, които могат да удължат живота.

 В някои страни богатите считат разноските за опазване на здравето за огромен проблем
В някои страни богатите считат разноските за опазване на здравето за огромен проблем

91% от интервюираните настояват, че " вършат финансови промени заради нарасналата дълготрайност на живота ". Но даже милионерите се тревожат за възходящите разноски за опазване на здравето.

Въпреки това заможните са повече от съгласни да жертват пари за допълнителнo дългоденствие, като 9 от 10 интервюирани считат, че " здравето е по-важно от благосъстоянието ".

По-бедните милионери (със положение от 1-2 млн. долара) са подготвени да се откажат от 1/3 от благосъстоянието си за спомагателни 10 години живот. Притежаващите повече от 50 млн. $ са подготвени да се разделят с съвсем половината от положението си в подмяна на още едно десетилетие.

 Доказателството, че парите усилват продължителността на живота
Парите усилват живота. Ето доказателството

Щастие не се купува, само че здраве - да
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР